Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Midtens rike
Ny mektig fortelling fra Færøvik
Av Bent Johan Mosfjell, 26. August 2009, kl. 5.35

Pressemelding fra Cappelen Damm:

Midtens rikeMidtens rike
En vandring i Kinas historie

Den prisbelønte forfatteren Torbjørn Færøviks fortelling tar oss gjennom 4000 år av Kinas historie. Boken er en spennende innføring i landets dynastier, myter og kunst – og byr på nære møter med enkeltpersoners fortellinger og skjebner. Vi møter pionerer og oppdagere, bønder og keisere, og føres helt frem til Maos maktovertakelse i 1949 og vår moderne tid.

”For historisk interesserte er Kina en drøm,” sier Færøvik. ”Overalt snubler vi i fortidsminner.” Han møter dem i Beijing, men også i landets utkanter, ja selv i Gobiørkenen. Som alltid preges teksten av Færøviks adelsmerke som forfatter; med et imponerende kildetilfang og en enestående evne til å formidle sine kunnskaper engasjerer han sine lesere fra første til siste side.

Torbjørn Færøvik har omfattende kjennskap til Østen og ikke minst Kina. Han har i årenes løp besøkt landet et sekstitall ganger og hver gang har det slått han at Kina er et skattkammer for historieinteresserte. Landets skrevne historie er fire tusen år gammel. Rike arkeologiske funn er gjort over hele landet og gjøres fremdeles. Dette er likevel ikke en historiebok i tradisjonell forstand. Færøvik løfter de mest dramatiske hendelsene og fascinerende fenomen fram og gir dermed leseren et levende og innsiktsfullt bilde av en myteomspunnet historie.

Torbjørn Færøvik (f. 1948) er cand. philol. med asiatisk historie som hovedfelt. Han har nær tretti års praksis som utenriksjournalist, blant annet fra NRK, hvor han var verdensreporter i 1996/97. Han har utgitt flere kritikerroste reiseskildringer og ungdomsbøker. To ganger har han mottatt Brageprisen; i 1999 for India - Stevnemøte med skjebnen og i 2003 for Kina - En reise på livets elv. I 2006 ble han tildelt Cappelenprisen for sitt fremragende forfatterskap.

Pris: 399,-
Lanseringsdato: 27. august

Boken kommer også som lydbok i oktober, innlest av Trond Brænne.


Del denne pressemeldingen på: