Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Snøfonnenes geograf
Jon Michelet: Sju fortellinger, og et dikt av min mor
Av Bent Johan Mosfjell, 12. August 2009, kl. 6.41

Pressemelding fra Oktober:

Snøfonnenes geografJon Michelet
Snøfonnenes geograf. Sju fortellinger, og et dikt av min mor

Noveller | IB. KR 349,- | ISBN: 978-82-495-0660-6

Metallarbeideren Johannes Mørk, som kaller seg Snøfonnenes geograf, har mistet jobben. Han begår på impuls en desperat handling som fører ham opp i en umulig situasjon. Men han gir ikke opp sitt mål om å omforme ei snøfonn i et fjell ved Leidangssetra på vestlandet slik at fonna skal bli mest mulig lik Australia.

Finansmannen Gerhard Planck har tapt en kvart milliard i løpet av noen krisedager i september 2008. Kan han leve med det? Han søker tilflukt på hytta i Baugen, og finner fram en kajakk fra sin ungdom.

Den tidligere bryggearbeideren Hauk treffer lektoren Monika på Ny Giv, som er en attføringsbedrift der det drives kafé og selges bruktbøker. De får noen gode år sammen i Møllefoss by, men nå skal han miste henne til kreften. Han retusjerer et verdenskart for å få utløp for sorgen.

Den 18-årige sjømannen Fred Iver Kjenner får i 1962 et brutalt møte med havneprostitusjonen i Golden City i Bremen.

Ved et båthus møter Fred Iver en vinterdag i 2008 hun som han var forlovet med i sine styrmannsdager på siste halvdel av 1960-tallet, og som han ikke har sett siden. Hva var det som gjorde at det skar seg mellom ham og Anniken?

Styrmannen Fred Iver har gått i land og blitt journalist i Tromsø. Han kommer hjem fra en reportasjetur på hvalfangst tidlig på 1970-tallet, og finner et avskjedsbrev fra kona som har tatt med seg barnet deres og flyttet sørover.

Jon Michelet skriver med tilstedeværelse og varme om avgjørende valg og øyeblikk i menneskers liv, om hendelser som setter hele ens eksistens og vilkår i relieff.

Jon Michelet (f. 1944) debuterte i 1975 med romanen ”Den drukner ei som henges skal”, og har siden skrevet en rekke romaner, kriminal- og ungdomsromaner, dokumentarbøker og et skuespill. Michelet har mottatt Rivertonprisen for beste norske kriminalroman to ganger, for ”Hvit som snø” (1980) og ”Den frosne kvinnen” (2001), og er blitt tildelt Språklig samlings pris. Michelet er oversatt til flere språk, bl.a. engelsk, tysk, spansk, nederlandsk og japansk.


Del denne pressemeldingen på: