Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
48 Rue Defacqz
Ny roman fra Hanne Ørstavik
Av Bent Johan Mosfjell, 19. September 2009, kl. 10.23

Pressemelding fra Oktober:

48 Rue DefacqzHanne Ørstavik
Entry Body ? Min døde mann av Arne Lygre

Les anmeldelsen 48 Rue Defacqz

Roman | IB. KR. 339,-| ISBN: 978-82-495-0685-9

Rakel og Paul er tvillinger, maler og arkitekt, de bor i 48 rue Defacqz, de arbeider og kommer seg gjennom dagene, likevel lever de i en tilstand av tidløs uvirkelighet. Samtidig er jo noe virkelig, men hva, og hvordan? Hvordan komme nær det levende i seg?

Samuel finnes, med varme i hendene. Og det kommer en ung kvinne, som står utenfor huset, som ikke går.

”48 rue Defacqz” er en roman om kunst og arkitektur, om form og pust og kjærlighet.

Hanne Ørstavik er født i 1969 i Finnmark. Hun debuterte med romanen Hakk i 1994, og har utgitt til sammen ni romaner og et lesestykke, i tillegg til boka ”Der alt er klart”, i samarbeid med den franske billedbokkunstneren Pierre Duba. Hanne Ørstavik har mottatt en rekke litterære priser, blant annet Brageprisen, Sult-prisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktober-prisen og Doblougprisen. I 2007 fikk hun Aschehougprisen for hele forfatterskapet, og bøkene hennes er oversatt til mange språk.


Del denne pressemeldingen på: