Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
De som forsvant
En uforglemmelig kjærlighetshistorie med Pol Pots Kambodsja som bakteppe.
Av Bent Johan Mosfjell, 13. September 2009, kl. 22.49

Pressemelding fra Pax:

De som forsvantKim Echlin
De som forsvant

En uforglemmelig kjærlighetshistorie med Pol Pots Kambodsja som bakteppe

Anne er seksten år gammel når hun møter og forelsker seg hodestups i den fem år eldre Serey. Serey er fra Kambodsja, og kom som student til Canada før Røde Khmer tok over makten i hjemlandet. Nå er grensene stengt, og alt som når ut, er spredte rapporter om terror og død. Anne og Serey flytter sammen, men når grensene til Kambodsja åpnes, drar Serey hjem for å lete etter familien sin. Det går elleve år uten at Anne får et livstegn fra ham. Selv om hun prøver å komme seg videre i livet, gir hun aldri opp håpet om å få se Serey igjen. Så en dag mener hun å gjenkjenne ham i menneskemengden i en fjernsynssending fra Phnom Penh, og bestemmer seg for å forlate alt og reise til Kambodsja for å finne ham.

De som forsvant er en uforglemmelig kjærlighetshistorie, og en sterk, universell fortelling om sannhet, om tap og om håp.

Kim Echlin er født i Ontario, Canada i 1955. Etter å ha tatt doktorgraden på ojibway-indianernes fortellertradisjoner, reiste hun rundt i Kina, Frankrike, Zimbabwe, Kambodsja og på Marshalløyene på jakt etter historier. Hun har jobbet som produsent for en serie dokumentarfilmer om kunst for CBC, og har skrevet romaner, essays og artikler. For debutromanen Elephant Winter vant hun TORGI Talking Book of the Year Award, og var på kortlisten til Chapters/Books in Canada First Novel Award. Hun bor nå i Toronto, der hun arbeider som lærer og forfatter. De som forsvant er hennes internasjonale gjennombrudd, og er så langt solgt til 16 land.

En mesterlig roman om møter, avskjeder og kjærlighet på tvers av kulturer.
– Globe and Mail

Kim Echlin
De som forsvant
Oversatt av Agnete Øye
Innb. kr 349,-
256 sider
ISBN 978-82-530-3213-9­


Del denne pressemeldingen på: