Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
I skyggen av Hitler
Louis Hagen møter 8 tidligere landsmenn.
Av Bent Johan Mosfjell, 30. September 2009, kl. 20.58

Pressemelding fra Fritt Forlag:

I skyggen av HitlerI skyggen av Hitler
– Louis Hagen møter 8 tidligere landsmenn
Vi har aldri lest noe lignende, ingenting så detaljert, så bærende og så klart et avtrykk av sannheten.

Louis Hagen døde 84 år gammel den 17. august 2000 og ligger begravet ved Asker kirke. I 1934 da han var 18 år gammel, ble han sendt til Schloss Lichtenburg konsentrasjonsleir. Hushjelpen anga ham til sin nazikjæreste etter å ha funnet et postkort med en vits om nazismen. I 1939 flyktet han til England og ble med i den britiske hæren som glideflypilot. Han ble dekorert med militærmedalje for sin innsats.

Hagen arbeidet senere som filmprodusent og skrev flere bøker. Hver sommer bodde han på Landøya i Asker sammen med sin norske kone Anne Mie. De har to barn, Siri og Caroline.

Tilbake i Tyskland etter krigen som britisk etterretningsoffiser møtte han åtte tyskere med tilknytning til familien.

Vi møter blant annet broren til gartneren som hadde vært med i Hitlers stormtropper og fortsatt trodde på nazismen, bakerdatteren som avlet barn til Hitlers ære i Lebensborn, den verdensvante interiørdekorerende baronessen som Gøring personlig forsøkte å redde fra konsentrasjonsleiren og den korrupte legen som fant en sleip måte å redde sitt eget skinn på.

Som en serie personportretter er dette en fascinerende og opplysende studie som kompletterer bildet av livet i Tyskland før, under og etter krigen.


Del denne pressemeldingen på: