Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
I tolvte time
Kennedy, Khrusjtsjov og Castro på randen av atomkrig
Av Bent Johan Mosfjell, 30. September 2009, kl. 11.17

Pressemelding fra Schibsted Forlag:

I tolvte timeEn drivende historie, basert på hittil ukjent arkivmateriale, og som setter historien i et nytt lys!

I tolvte time
Michael Dobbs

I tolvte time forteller historien om de dramatiske ukene i oktober 1962 da verden stod på randen av en kjernefysisk krig etter Sovjetunionens utplassering av langtrekkende atomraketter på Cuba. Michael Dobbs har gransket hittil ukjente amerikanske, sovjetiske og cubanske kilder og har skrevet en drivende god bok om hva som faktisk skjedde – nærmest time for time. Han formidler den nervøse atmosfæren i møterommene i Det hvite hus og i Kreml, og han tar oss med inn i jungelen på Cuba, opp i spionflyene og om bord i amerikanske krigsskip, sovjetiske lastebåter og ubåter.

Boken gir oss et fascinerende innblikk i tankegangen til Kennedy og Khrusjtsjov, to rasjonelt tenkende og intelligente menn preget av den kalde krigens mistro og ideologiske barrierer. Felles for dem var imidlertid at de forstod de fryktelige konsekvensene av en kjernefysisk krig. Den tredje aktøren i dramaet, Castro, så derimot dette som sitt livs sjanse til å gjøre en stor gjerning.

Dette er den skremmende beretningen om det Arthur M. Schlesinger jr. kalte «Det farligste øyeblikk i menneskehetens historie».

Michael Dobbs er journalist i The Washington Post.

«Dobbs lykkes på en mesterlig måte.»
James G. Hershberg, The Washington Post

«I særklasse … Fengslende som en roman.»
Carlo Wolff, The Christian Science Monitor

«Med dramaturgi som en thriller.»
Billy Heller, New York Post

«Boken er breddfull av kunnskap som vil endre ekspertenes synspunkter og hjelpe nye generasjoner å forstå.» Richard Holbrooke, The New York Times

I tolvte time: Oversatt av Guro Dimmen • Ib. kr 369,-


Del denne pressemeldingen på: