Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Ikke forlat meg
Stig Sæterbakken med ny roman
Av Bent Johan Mosfjell, 19. September 2009, kl. 10.08

Pressemelding fra Cappelen Damm:

Ikke forlat megIkke forlat meg er en intens beretning om ensomhet og opprivende lidenskap, der historien blir fortalt baklengs, frem mot den skjebnesvangre begynnelsen.

For 17-åringen Aksel Morander blir møtet med Amalie selve vendepunktet i livet. Ikke bare opplever han forelskelsens store eventyr, han introduseres også for en ny og fremmedartet verden som får ham til å se med andre øyne på alt rundt ham. Som i en rus løftes unggutten ut av seg selv, sin ensomhet og sitt personlige mørke. Det er en omvurdering av alle verdier, en innvielse til alt som gjør livet verdt å leve.
Men i skyggene av den store kjærligheten truer sjalusien og redselen for å bli forlatt.

Kr 349

Stig Sæterbakken, født i 1966, bosatt på Lillehammer. Han debuterte med diktsamlingen Flytende paraplyer i 1984. Hovedverket hans på 90-tallet er den såkalte S-trilogien, bestående av romanene Siamesisk (1997), Selvbeherskelse (1998) og Sauermugg (1999). Den kom i samlet utgave i 2000 (ny utgave i 2007), og er for tiden under utgivelse på fire språk. Sæterbakkens seneste romaner er utgitt i flere land, deriblant Russland og USA. Hans forrige roman Usynlige hender (2007) fikk strålende mottagelse av kritikerne både her hjemme og i utlandet.


Del denne pressemeldingen på: