Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Pixley Mapogo
Ny bok fra Tore Renberg
Av Bent Johan Mosfjell, 7. September 2009, kl. 22.10

Pressemelding fra Oktober:

Pixley MapogoTore Renberg
Pixley Mapogo

Roman | IB. KR. 369,- | ISBN: 978-82-495-0666-8

”Pixley Mapogo” er romanen om et fryktelig hvitt lys, om en apokalyptisk natt der en voksen mann går til de ville hundene i seg selv. En varm sommerkveld i 2007 spiller åttitallets sørgeligste og morsomste blomst, The Smiths, på Øyafestivalen. De er gjenforent, og den 35 år gamle journalistvikaren Jarle Klepp er på plass for å anmelde konserten. Men denne kvelden går ingenting som det skal. Jarle får se noe han aldri skulle ha sett, noe han takler på verst tenkelige måte. Avgrunnen åpner seg, livet glefser, og alt blir plutselig helt feil. Det er ikke oppbyggelig, det er ikke oppmuntrende, men det er infamt, det er morsomt og det er skremmende. Og hvem er Pixley Mapogo?

Tore Renberg (f. 1972) debuterte i 1995 og har skrevet en rekke romaner. Mest kjent er han for bøkene om romanpersonen som utgjør navet i hans forfatterskap, den aldri hvilende Jarle Klepp: ”Mannen som elsket Yngve” (2003), ”Kompani Orheim” (2005) og ”Charlotte Isabel Hansen” (2008). Tore Renberg skriver også for film, blant annet manus til Amanda-vinneren ”Mannen som elsket Yngve” (2008). Han har fått Bokhandlerprisen, Tarjei Vesaas’ debutantpris, P2-lytternes romanpris og flere andre utmerkelser for sitt forfatterskap. Renbergs bøker er oversatt til flere språk.


Del denne pressemeldingen på: