Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Et rikt liv
Ny roman fra Mirjam Kristensen
Av Bent Johan Mosfjell, 19. Oktober 2009, kl. 18.03

Pressemelding fra Oktober Forlag:

Et rikt livMirjam Kristensen
Et rikt liv

Roman | IB. KR. 349,- | ISBN: 978-82-495-0700-9

En ung kvinne på sykkel blir kjørt ned av en bil, og sjåføren stikker av fra åstedet. Isak oppsøker naboen, russiske Dahlia, for han ønsker å lette sitt hjerte og bekjenne at det var han som kjørte bilen. Slik blir de to kjent og involvert i hverandres historier. Da Isak blir alvorlig syk og dør, kjenner Dahlia tyngden av en forferdelig hemmelighet hun selv bærer på. Hvordan kan hun fortelle om det som har skjedd? Hun begynner å skrive, og hun får kontakt med enka etter Isak og deres datter, men det virker likevel umulig for henne å fortelle.

”Et rikt liv” er en ransakende roman om det å være i eksil i den dypeste betydning av ordet, og det å være alene om å vite.

Mirjam Kristensen (f. 1978) debuterte i 2000 med romanen Dagene er gjennomsiktige, og mottok Tarjei Vesaas’ debutantpris. For ”De som er ute i regnværet” fikk hun Sørlandets litteraturpris, og i 2007 ble hun tildelt Bjørnsonstipendet. Bøkene hennes er oversatt til fransk og tysk. Dette er hennes fjerde roman.


Del denne pressemeldingen på: