Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Gjenlyd af min Sang
Ny antologi om Johan Sebastian Welhaven.
Av Bent Johan Mosfjell, 19. Oktober 2009, kl. 18.25

Pressemelding fra Unipub:

Gjenlyd af min SangLiv Bliksrud (red.)
Gjenlyd af min Sang
En antologi om Johan Sebastian Welhaven

Welhavens mangfoldige innsats i 1800-tallets norske kultur inviterer til studier av ulike slag. Han var lyriker og polemiker, nasjonal strateg, litteraturkritiker, litteraturhistoriker, kunstkritiker, filosof, hengiven venn og lidenskapelig brevskriver. Han både inspirerte og irriterte dikterne og kunstnerne i sin samtid, og han står stadig støtt i den norske kanon. Hva slags gjenlyd vekker Welhaven i dag? De 21 artiklene i denne antologien vil gi en rekke ulike svar. De er skrevet av etablerte og nyere forskere innenfor forskjellige fagområder – litteraturvitenskap og estetikk, historie, musikk, teologi, idéhistorie og filosofi. Artiklene føyer nye trekk til portrettet av Welhaven og gir en allsidig og kritisk belysning av hans virke og virkningshistorie.

Bidragsytere: Maria Alnæs, Harald Bache-Wiig, Gudleiv Bø, Sissel Furuseth, Christine Hamm, Hans Hauge, Harald Herresthal, Jon Gunnar Jørgensen, Ole Karlsen, Per Meldahl, Ingrid Nymoen, Thor Inge Rørvik, Jan Schumacher, Anne-Lise Seip, Jørgen Magnus Sejersted, Camilla Serck-Hanssen, Marianne Storberg, Eivind Tjønneland, Eirik Vassenden, Asbjørn Aarseth, Arnfinn Åslund

Liv Bliksrud er dr.philos. og professor i nordisk litteraturvitenskap ved Universitetet i Oslo.


Del denne pressemeldingen på: