Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Jakten
Baroch Tendler debuterer
Av Bent Johan Mosfjell, 1. Oktober 2009, kl. 14.34

Pressemelding fra Cappelen Damm:

JaktenBaroch Tendler: Jakten

Jakten er en actionfylt roman fra det flerkulturelle Oslo, hvor ingenting er hva det ser ut til. Debutant Baroch Tendlers motto er at man skal skrive for å bli hørt, ikke for å bli sett. Jakten er, ifølge forfatteren selv, en voldelig og politisk ukorrekt ungdomsroman.

Baroch Tendler har sett seg lei på at man debatterer det flerkulturelle Norge som noe man er for eller imot. Leser man bare avisene mister man mye av virkeligheten. Mens alle venter på den store innvandrerromanen og diskuterer kriminalitet i avisene, går innvandrernes barnebarn på ski i marka. Dette er en usett verden, og disse barna setter allerede et sterkt preg på samfunnet, mener Baroch Tendler.

Jakten gir et troverdig bilde av ungdomsmiljøer som ellers savner en stemme i offentligheten. Det blir full oppstandelse når moren til Mounir blir drept. Alt peker mot æresdrap. Johan og kompisen Qasim setter i gang en jakt som leder dem til nazimiljøet. Mens Johan og Mounir gjør sine første famlende tilnærmelser til hverandre, blir Johans indre kamp for å akseptere seg selv stadig hardere. Det er også en historie om varme og vennskap, om å finne seg selv og om gryende kjærlighet som vokser frem under vanskelige forhold.

Hardkokt språk og tøft miljø. Her jaktes det på alt. På skinheads, svartskaller og bævusj. På skyldige og uskyldige. På sannheter og løgner. og ikke minst – på den vanskelige kjærligheten.
Axel Hellstenius

”Ukas ukjente” i Ny Tid 4. september:
Ukas virkelig ukjente er uten tvil forfatteren Baroch Tendler, som ikke engang eksisterer. Derimot eksisterer det noen som kaller seg Baroch Tendler og gir ut boka Jakten i løpet av september. Ifølge forlaget Cappelen Damm bor han på Grønland i Oslo og arbeider som deltids skogsarbeider – den siste informasjonen kan være et tappert forsøk på å skjule at dette er skrevet av Herman Willis, som for øvrig er et pseudonym for Ole Fyhn.

Baroch Tendler er hjemme i hele verden, men lever tilbaketrukket på Grønland i Oslo. Han har vært skolelærer, pølsemaker og sosialarbeider. I skrivende stund jobber han som deltids skogsarbeider. Hans motto er at man skal skrive for å bli hørt, ikke for å bli sett. Jakten er Tendlers første bok.


Del denne pressemeldingen på: