Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Innovasjon, opplevelser og reiseliv
Av Håvard Teigen, Mehmet Mehmetoglu og Tone Haraldsen (red.)
Av Bent Johan Mosfjell, 14. November 2009, kl. 9.07

Pressemelding fra Fagbokforlaget:

Innovasjon, opplevelser og reiselivInnovasjon, opplevelser og reiseliv
Håvard Teigen, Mehmet Mehmetoglu og Tone Haraldsen (red.)

Denne boka er et resultat av det landsomfattende forskningsprogrammet Verdiskapende Regional Innovasjon (VRI). I Innlandet fikk Høgskolen i Lillehammer (HiL) et spesielt ansvar for kultur-, reiselivs- og opplevelsesnæringene. Høgskolen har landets og Skandinavias første reiselivsutdanning. Slik sett er det FoU-basert kunnskap bygd opp gjennom 30–40 år som er samlet mellom disse permene.

Reiselivs-, kultur- og opplevelsesnæringene er ikke inkludert i den nasjonale innovasjonsundersøkelsen i regi av SSB. HiL har derfor bygd opp en egen innovasjonsdatabase for disse næringene. De første resultatene fra denne databasen blir presentert i to av artiklene.

Det er 15 år siden OL på Lillehammer, det største reiselivs- og opplevelsesarrangementet i Norge i nyere tid. Det er mange erfaringer å høste fra dette arrangementet. Fremdeles ser vi ikke alle virkningene på lang sikt. Flere av artiklene i boka analyserer denne storhendingen.

Reiseliv-, kultur- og opplevelsesnæringene har det til felles at de er spesielt avhengige av en velfungerende offentlig sektor og det vi kaller fellesgoder. Eksplisitt og implisitt går samspillet mellom det offentlige og det private som en rød tråd gjennom de fleste bidragene i boka. Offentlig sektors rolle i innovasjon og samfunnsutvikling er et spesielt satsingsområde på høgskolen. Denne satsingen er organisert gjennom Senter for Innovativ Forvaltning (SIF), som også har ansvaret for utvikling av en doktergradsutdanning på feltet.


ISBN 978-82-450-0925-5 Kr 389 291 sider


Del denne pressemeldingen på: