Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Sirkus i Norge
Herman Berthelsen har samlet sirkusenes mellom to permer.
Av Bent Johan Mosfjell, 9. November 2009, kl. 23.06

Pressemelding fra Commentum Forlag:

Sirkus i NorgeHerman Berthelsen
Sirkus i Norge

Herman Berthelsen har samlet sirkusenes og gjøglernes historie i Norge mellom to permer.

For første gang er det skrevet en omfattende bok om folkelige forlystelser i Norge. Det er en bok om hvordan gjøglerne kom opp hit fra Europa og spilte sine varierte forestillinger rundt i landet, og hvor folk gikk mann av huse for å se dem. Mens noen gjøglere gikk til teatret, gikk andre til balletten og operaen, mens atter andre gjøglerfamilier rendyrket sirkusartisteriet.

Boken tar for seg de kjente sirkusene i dag, men også de eldre som blant annet Cirkus Norbeck, Cirkus Globus og Cirkus Berny som turnerte med både brytekamper og ville tigere i manesjen, i tillegg til tradisjonelle sirkusartister. Den omtaler også alle varietéene som dukket opp etter det forrige århundreskifte, der artister og operasangere opptrådte om hverandre. Christiania Tivoli som var hovedstadens kulturelle midtpunkt i mange år, hadde i tillegg til teatre og restauranter, også en stor sirkusbygning, nesten maken til de i København og Stockholm. Også Trondheim hadde sitt faste tivoli og egen sirkusbygning.

Tittel: Sirkus i Norge
Forfatter: Herman Berthelsen
ISBN: 9788282330145
Format: 22,5 x 24,5 cm
Antall sider: 480 (ill.)
Innbundet
Utsalgspris kr 398


Del denne pressemeldingen på: