Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Veivisere
Ni norske profiler av Lars Roar Langslet
Av Bent Johan Mosfjell, 7. November 2009, kl. 20.23

Pressemelding fra Pax:

VeivisereLars Roar Langslet
Veivisere
Ni norske profiler

Lars Roar Langslet portretterer her ni innflytelsesrike personer som har vært hans venner, veivisere og forbilder gjennom livet.

De ni kortbiografiene handler om personligheter som har satt preg på norsk politikk og åndsliv: C.J. Hambro, John Lyng og Kåre Willoch; A.H. Winsnes, Asbjørn Aarnes og Hans Skjervheim; Hallvard Rieber-Mohn, John Willem Gran og Anne-Lise Knoff.

Gjennom sin skildring av dem bidrar forfatteren til å tegne et mangesidig bilde av norsk politikk, åndsliv og kirkelig utvikling i det lange tidsrommet de ni har dekket gjennom sine livsløp og sin virksomhet

Lars Roar Langslet (f. 1936) startet sin karriere som forsker i idéhistorie ved Universitetet i Oslo, men gikk tidlig over til rikspolitikken, blant annet som kultur- og vitenskapsminister. Han er en av Norges fremste kulturskribenter og har utgitt en rekke biografier, bl.a. om John Lyng (1989), Ludvig Holberg, (2001) og Sigurd Ibsen (2004). Lars Roar Langslet har mottatt en rekke hedersbevisninger og priser for sitt samfunnsvirke og forfatterskap.

Lars Roar Langslet
Veivisere
Ni norske profiler
Innb. kr 349,-
255 sider
ISBN 978-82-530-3247-4


Del denne pressemeldingen på: