Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Schibsteds vårliste
Variert sakprosa og skjønnlitteratur.
Av Bent Johan Mosfjell, 3. Januar 2010, kl. 12.40

Pressemelding fra Schibsted Forlag:

Schibsted ForlagSakprosa

Henrik Fexeus
Alla får ligga

Hvor mange har ikke latt seg lure til å tro at man må ha sixpack-mage eller se ut som en Playboy-modell for å lykkes i kjærlighetslivet?

I Alla får ligga får både menn og kvinner hjelp til å bli flinkere til å flørte og sjekke. Med sine unike kunnskaper i ikke-verbal kommunikasjon, sosial manipulasjon og påvirkning, lister Henrik Fexeus i denne boken opp 170 konkrete og praktiske tips. Med humor og glimt i øyet beskriver Henrik flørtens vei til date gjennom attraksjon, relasjon og forførelse. Boken er kjemisk fri for slitne sjekkefraser. Den store hemmeligheten er i stedet innstilling. Og når du har lært deg det har du fordeler som verken silikon eller et veltrent ytre kan konkurrere med.

ISBN: 978-82-516-3570-7 • Ib. kr 299,- • April

Thomas Kolåsæter
Påskequiz

Pakk med deg denne spørreboka i påskesekken, i trygg forvissning om at du har spørsmål nok til mange, lange timer i solveggen. Her finner du spørsmål i en rekke kategorier, og av ulik vanskelighetsgrad. Forfatter Thomas Kolåsæter er en erfaren quizmaster, og en av landets aller beste quizere. Han er på det norske quizlandslaget, har en tiendeplass fra VM i quiz og er norgesmester flere ganger.

ISBN: 978-82-516-3571-4 • Ib. kr 339,- • Mars ?

Anne Christine Buckley Poole
Migrene

Det finnes svært få bøker om migrene. Her kommer endelig en komplett bok om folkesykdommen.

500 000 nordmenn lider av migrene, og langt de fleste er kvinner. Allmennlege og migreneekspert Anne Christine Buckley Poole øser i denne komplette boken av sin kunnskap om lidelsen. Vi får høre om forebygging, nye behandlingsmetoder, pasienthistorier og oversikt over hvilke rettigheter du har. I tillegg hjelper en hodepinekalender deg å få oversikt over anfallene.
Anne Christine Buckley Poole er allmennlege med spesiell interesse for hodepine og migrene. Hun startet Sjølyst Medisinske Senter i 1996, og allerede året etter ble Migreneklinikken etablert som en del av senteret. Hun jobber med hodepine både klinisk og forskningsmessig, og har de senere år hatt en omfattende foredragsvirksomhet.

ISBN: 978-82-516-2745-0 • Ib. kr 299,- • Mars

Håvard Rem
Innfødte skrik

Etter kirkebrannene i 1993 har norsk svartmetall beveget seg fra VGs førstesider til kronikkplass i Aftenposten – fra politianmeldelser til musikkanmeldelser, fra fengsel på livstid til fengende livsstil, fra riksadvokaten til rikskonsertene, fra steinrøysa til jordens ender, og ikke minst: fra demokassetter til millionsalg.

Håvard Rem har i flere år fulgt bevegelsen, på konserter og festivaler i inn- og utland. De svartkledde finnes i dag i nær sagt hvert eneste klasserom, på alle ungdomsskoler, videregående og høyskoler. De er metallhoder. Men hva befinner seg inne i hodene? Hvorfor blir de bare flere og flere?

Håvard Rem (født 1959) debuterte i 1977 med Kall på heltene. Han har gitt ut utvalgte dikt i norsk, arabisk og russisk utgave. I tillegg har han skrevet biografiske bøker om Bob Dylan, Erik Mykland, Aril Edvardsen og Staff.

ISBN: 978-82-516-2607-1 • Ib. kr 339,- • Mars

Erik Bjerager
Det ender godt
Johannes Møllehave om døden

I de senere år har den danske presten og forfatteren Johannes Møllehave sett døden i øynene flere ganger. For et år siden trodde han alt var over. Likevel er det både morsomt og alvorlig når Møllehave i denne boken samtaler med Erik Bjerager om døden, sorgen og håpet.

Møllehave har ikke bare selv vært nær ved å dø, han har også opplevd mange andre ta farvel med livet. I Det ender godt forteller han om tapet av sine foreldre og sin livsledsager Herdis, om sorg og trøst og sine forventninger til evigheten.

Det ender godt er Johannes Møllehaves tanker om de spørsmål som oppstår ved livets slutt. Hva er meningen med det hele, og hva håper vi skal skje når vi skal dø, eller når våre nærmeste dør fra oss? Dette er en bok til ettertanke og trøst for alle – men særlig for den etterlatte, den syke og den døende.

«Samtidig som Møllehave snakker om død, sorg og håp, fornemmes lun humor. Den pipler frem mellom linjene, som fra en kilde fylt av livsglede … Kanskje er det viktigste ved boken selve språket om det som er vanskelig. Møllehave viker ikke utenom, han vet at det hjelper å snakke om sin frykt og hvor lindrende nærværets språk kan være.» Aftenposten

ISBN: 978-82-516-3534-9 • Ib. kr 339 ,- • April

Skjønnlitteratur

Sebastian Barry
Skjulte skrifter

Nydelig språk, sterk historie – en bok som setter spor i leseren.

Den hundre år gamle irske Roseanne McNulty var en gang den vakreste og mest ettertraktede jenta i landsbyen. Mesteparten av sitt liv har hun tilbrakt på et mentalsykehus. Hvorfor har hun havnet her? Hva skriver hun i sine hemmelige notater? Og hva finner sjefspsykiateren ut når han begynner å grave dypere i Roseannes fortid?

Fortellingen som stiger frem er sjokkerende, men inderlig vakker, idet den avdekker Irlands fortid så vel som Roseannes. Det er en utsøkt gjengitt historie om et liv som ble ødelagt av forferdelig mishandling og uvitenhet, men som likevel preges av kjærlighet, lidenskap og håp.

«Så irsk, så trist og så vakker. Slik kan romanen Skjulte skrifter oppsummeres.»
Jorid Mathiassen, Bok & samfunn

«Sebastian Barrys romankunst er enestående, og den er praktfull.» Frank McGuinness
«Det var en fabelaktig bok.» Kjell Olaf Jensen, oversetter

Vinner av Costa-prisen 2008 – Best Book of the Year • The Independent Booksellers' Book Prize 2009 • James Tait Black Memorial Prize for Fiction 2009 •The Hughes & Hughes Irish Novel of the Year at the Irish Book Awards 2009

Sebastian Barry (født 1955) er fra Irland. Han jobber som forfatter, dramatiker og lyriker.

ISBN: 978-82-516-2695-8 • Ib. kr 349,- • Oversatt av Kjell Olaf Jensen • Februar

Julie Buxbaum
Det motsatte av kjærlighet

Med perfekt høyde for hverdagslivets humor og hjertesorg, har Julie Buxbaum skapt en heltinne som umiddelbart vil være gjenkjennelig for enhver som har elsket, mistet og elsket igjen.

Den fremgangsrike 29-årige Manhattan-advokaten Emily Haxby gjør det slutt med kjæresten idet han er på nippet til å fri. Men hun klarer ikke engang å forklare sine nærmeste venner hvorfor hun gjorde det. Så begynner resten av livet hennes å rakne … Den modige, originale, unge heltinnen bestemmer tilslutt seg for å ta kontroll over livet sitt og se det hun har fryktet mest i øynene.

«Det motsatte av kjærlighet er gripende, klok og fantastisk forfriskende. Jeg bare elsket den.» Marian Keyes, forfatteren av Sushi for nybegynnere

«Du kommer til å ville lese hele kvelden.» Library Journal

Julie Buxbaum er utdannet ved University of Pennsylvania og Harvard Law School. Det motsatte av kjærlighet er hennes første roman.

ISBN: 978-82-516-2619-4 • Ib. kr 299,- • Oversatt av Vigdis Fretheim • Mai

Åsa Schwartz
Nefilim

En nåtidsfantasy med klassiske thriller-ingredienser. – Her er eldgamle gåter, et vanvittig driv og en tøff hovedperson! Romanen er beregnet på et ungt publikum.

Når miljøforkjemperen Nova og hennes to kamerater bestemmer seg for å ta opp kampen mot Sveriges tretti største miljøsyndere, aner de lite om at en eldgammel organisasjon søker et oppgjør med de samme synderne. I motsetning til miljøforkjemperne vil de mystiske fremmede gå over lik for å oppnå sitt mål – uansett hvem de må rydde av veien, eller hvor mange.

Med ett er Nova i politiets søkelys, mistenkt for en rekke grusomme mord. Den eneste måten hun kan renvaske seg på, er å nøste opp saken selv. Det blir et puslespill av bibelreferanser og gamle og nye gåter, og alle brikkene må på plass for at Nova skal komme seg levende ut av uføret.

Det er opprettet en profil på Facebook med hovedpersonen Nova, der man kan følge med på hva som skjer i heltinnens liv, men ikke alt som skjer i boken. 1000 personer har allerede lagt Nova som venn!

Åsa Schwarz har bakgrunn som konsulent innenfor informasjonssikkerhet. Hun er nå forfatter på heltid. Nefilim er hennes tredje roman.

ISBN: 978-82-516-3517-2 • Ib. kr 339,- • Oversatt av Hege Frydenlund • Mars

Robert Masello
Blod og is

En klassisk vampyrhistorie!

Denne utrolig spennende thrilleren strekker seg over kontinenter og århundrer – fra Viktoriatidens England til en isolert forskingsstasjon i Antarktis i dag, der et eldgammelt isfjell avslører en sjokkerende hemmelighet det har båret på i nesten to hundre år …

Den unge, britiske journalisten Michael Wilde tar et oppdrag på en forskningsstasjon på Sydpolen for å komme over en tragedie på hjemmefronten. Under oppholdet oppdager han et par i isen – kledd i gammelmodige klær og lenket sammen. Han tar bilder av dem, skjærer dem ut av isen og tar de med på stasjonen. Så tiner isen rundt dem, og paret forsvinner …

«Velskrevet og godt skrudd sammen historie med særdeles troverdige karakterer.» Booklist

«En usedvanlig, overnaturlig thriller … Spenningen og grøssene ender i en troverdig, trist og samtidig håpefull slutt.» Publishers Weekly

Robert Masello er journalist, roman- og skriptforfatter. Artiklene hans har stått på trykk i blant annet Los Angeles Times, New York Magazine, People og Parade. Hans arbeid med TV-produksjoner inkluderer blant annet populære show som Charmed, Sliders og Early Edition.

ISBN: 978-82-516-3513-4 • Ib. kr 339,- • Oversatt av Frank Lie • Februar

Peter James
Død manns fotspor

En finurlig sammenflettet thriller som engasjerer leseren fra første side – og overrasker til siste slutt.

Under terrorangrepet på Twin Towers den 9. september iscenesetter en mann sin egen død. Samtidig er en ung kvinne på flukt fra en fiende som har alt å tape på ikke å finne henne. Etterforsker Roy Grace står ansikt til ansikt med liket av en kvinne han frykter er hans samboer som forsvant sporløst for flere år siden.

Bøkene til Peter James er solgt i mer enn 2 millioner eksemplarer i 32 land!

«En virkelig page-turner.» Daily Express

«Mesterlig plot … fengslende historie.» The Bookseller

Peter James (født 1948) har hatt stor suksess i en rekke land med serien om politimannen Roy Grace. Den første boken, Levende begravet, fikk flotte anmeldelser da den ble lansert i Norge i 2008. Den engelske forfatteren har mottatt en rekke prisen for bøkene sine.

ISBN: 978-82-516-3548-6 • Ib. kr 339,- • Oversatt av Monica Carlsen • Mars

Leif GW Persson
Faller fritt som i en drøm

Denne frittstående og avsluttende delen i trilogien om politimannen Lars Martin Johansson er solgt i over 1 million eksemplarer bare i Sverige!

Den 15. august 2007 er begeret fullt for sjefen for Rikskriminalen. Tiden er inne for å oppklare Palmedrapet. Pensjonsalderen rykker stadig nærmere. - Hva kunne være bedre enn å krone karrieren med å løse Palmesaken?

I all hemmelighet kaller han sammen de skarpeste etterforskerne og oppretter en uformell Palmegruppe. Gruppens konklusjon er klar: Christer Pettersson drepte ikke Olof Palme. Sakte, men sikkert, avdekkes et nytt spor. Men – selv om sporet skulle vise seg å lede til Palmes drapsmann – er det så lurt å offentliggjøre sannheten?

«Leif GW Perssons bøker er både geniale og unike.» Håkan Nesser

«I en helt egen divisjon i svensk kriminallitteratur.» Helsingborg Dagblad

Leif GW Persson ble i 1991 utnevnt til professor i kriminologi ved Rikspolisstyrelsen i Stockholm. Persson har opp gjennom årene mottatt en rekke priser for sitt fremragende forfatterskap. En undersøkelse i juli 2009 kåret Leif GW Persson til Sveriges krimkonge nummer to – etter Stieg Larsson, men altså før forfattere som Mankell, Nesser og Läckberg!

ISBN: 978-82-516-3539-4 • Ib. kr 339,- • Oversatt av Henning Kolstad • Februar

Patricia Wood
Lottomillionæren

Med et levende persongalleri, satt sammen av både ondskapsfulle og heroiske karakterer, er dette en givende roman om tillit, lojalitet og om hva det egentlig er som gjør oss til selvstendige individer. Dette er en ekte feel-good-roman!

Perry har en IQ på bare 76, men han er ikke dum. Besta har lært ham alt han trenger å vite for å overleve. Men når hun dør, blir Perry foreldreløs og ribbet i en alder av 31 år. Så vinner han tolv millioner dollar i delstatslotteriet, og opplever at han plutselig har mer familie enn han kan takle.

«En fantastisk debutroman.» Washington Post

Patricia Wood er doktorgradsstudent ved Universitetet på Hawaii, med utdanning, uførhet og mangfold som fokusområde. Lottomillionæren er inspirert av dette doktorgradsarbeidet, i tillegg til en rekke hendelser i livet hennes, som at hennes norskfødte far vant Washingtons delstatslotteri. Dette er hennes første roman.

ISBN: 978-82-516-2694-1 • Ib. kr 339,- • Oversatt av Aase Gjerdrum • Mai

Barn og unge

Rick Riordan
Percy Jackson
Monsterhavet

Suksessen fortsetter! Den spennende oppfølgeren til Lyntyven lanseres i februar. Serien har ligget på bestselgerlistene i lang tid etter å ha solgt i millionopplag i USA. Samtlige av bøkene har høstet strålende kritikker og vunnet en rekke priser.

Skoleåret har vært forbausende stille og rolig for Percy Jackson – ikke ett eneste monster har vist seg på Yancy Academy. Men når en tilsynelatende uskyldig kanonballkamp med klassekameratene utvikler seg til en dødskamp mot en gjeng ekle kannibalkjemper, blir situasjonen dramatisk.
Percys venninne dukker uventet opp med dårlige nyheter – den magiske grensen som beskytter Halvblodsleiren er forgiftet av en mystisk fiende. Hvis de ikke finner en motgift, vil halvgudenes eneste trygge sted bli utslettet! Percy og vennene hans legger ut på en dramatisk reise til Monsterhavet for å redde Halvblodsleiren. Men før de kommer så langt, avslører Percy også en hemmelighet om sin egen familie …

«I en forfatterbragd av samme dimensjon som sine hovedpersoners greske heltebragder, leverer Riordan en oppfølger som er enda sterkere enn den fengslende debuten.» Publishers Weekly (starred review)
Book Sence Best Seller • Book Sence Top ten Summer Pick i 2006 • Child Magazine Best Book of the Year

Lyntyven er filmaktuell i februar 2010, regissert av mannen bak Harry Potter-filmene, Chris Columbus. Pierce Brosnan og Uma Thurman har sentrale roller.

ISBN: 978-82-516-2632-3 • Ib. kr 299,- • Oversatt av Torleif Sjøgren-Erichsen • Februar

Chris Wooding
Havoc

Gripende og nervepirrende oppfølger til Malice! Chris Wooding kombinerer tegneserie- og romansjangeren på en måte man aldri tidligere har sett!

Kaia er fanget inne i den hemmelige tegneserieverdenen Malice, et sted fullt av grusomme mysterier og feller. Flere ungdommer blir fanget og få kommer seg ut igjen. Kaias bestevenn, Seth, må redde henne – men det viser seg å bli mye vanskeligere enn han trodde …

«Enormt oppfinnsomt og gripende.» Daily Telegraph (om Malice)

ISBN: 978-82-516-3507-3 • Ib. kr 299,- • Oversatt av Espen Hagerup • Mai

Jan Kjær
Taynikma Tegneskole

Bøkene om Taynikma blander sjangrene roman og mangategneserie på en unik måte. Dette har virkelig fenget norske barn – og kanskje spesielt gutter som normalt ikke synes at lesing er så gøy.

I denne utgaven kan du lære hva som skal til for å skape den helt spesielle Taynikma-magien. Alle tegnetriksene er samlet, og du får vite hvordan scener i historiene har blitt tegnet fra bunnen av.

ISBN: 978-82-516-2655-2 • Ib. kr 129,- • Oversatt av Ingunn Oland Hansen • Mars

Gaute Grøtta Grav og Helena Lindholm (ill.)
Gautes geniale gutteguide

Kule tips! Tøffe aktiviteter! Crazy kuriosa!

I denne morsomme guiden avslører Gaute Grøtta Grav alt tøffe gutter (og jenter) i alderen 8-14 år trenger å vite. Elleville, humoristiske illustrasjoner av Helena Lindholm!

• Kan kriminelle avsløres ved hjelp av øreavtrykk?
• Lær en ekte trøndersport!
• Be drømmedama på date – Gaute har oppskriften på suksess!
• Bygg en perfekt gapahuk!
• Er hvetemel eksplosivt?
• Dyrk dine egne krystaller i vinduskarmen!

ISBN: 978-82-516-2208-0 • Ib. kr 199,- • Mars

Anne B. Bull-Gundersen og Carina Ståhlberg (ill.)
Jeg vil vite! Norge

Hvorfor skinner solen noen steder midt på natten? Hvem er det som bestemmer i landet vårt? Den nye boken i Jeg vil vite!-serien handler om Norge.

Boken presenterer fakta om Norge, morsomme spørsmål og ”Så rart”-fakta satt inn i sammenhenger som barna kjenner seg igjen i. Boken er gjennomillustrert med flotte, fargerike tegninger!

Jeg vil vite! er en norskutviklet faktabokserie for førskole- og småskolebarn. Bøkene har et enkelt og direkte språk, og formidler fakta som barn forholder seg til i hverdagen. Den tilrettelagte faktateksten, sammen med spørsmål, eksperimenter og små kuriosa, gjør at bøkene er fine som et utgangspunkt for samtale mellom voksne og barn.

ISBN: 978-82-516-2648-4 • Ib. kr 199,- • Mars

Pocket

Henrik Lange
80 romaner for deg som har det travelt

ISBN: 978-82-516-3575-2 • Hft. kr 99,- • April

Leif GW Persson
Mellom sommerens lengsel og vinterens kulde

ISBN: 978-82-516-• Hft. kr 129,- • Februar

Leif GW Persson
En annen tid, et annet liv

ISBN: 978-82-516-• Hft. kr 129,- • Februar

Tiger Woods
Slik spiller jeg golf

ISBN: 978-82-516-3574-5 • Hft. kr 129,- • April

Lauritzen, Hushovd, Eide
Best på sykkel

ISBN: 978-82-516-3573-8 • Hft. kr 129,- • April

Mykland, Hæstad, Strømme
Best med ball

ISBN: 978-82-516-3572-1 • Hft. kr 129,- • April

Mykland, Hæstad, Strømme
Best med ball treningsdagbok

ISBN: 978-82-516-2700-9 • Hft. kr 199,- • Mai


Del denne pressemeldingen på: