Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Vårliste fra Vega Forlag
Spennende historisk sakprosa.
Av Bent Johan Mosfjell, 3. Januar 2010, kl. 20.55

Pressemelding fra Vega Forlag:

Vega ForlagKrysseren Blücher
Forfatter: Alf R. Jacobsen
ISBN: 978-82-8211-122-5
Pris: kr 379,-
Innbundet
På lager: 25. mars

Fortellingen om Blücher beskriver, ved hjelp av øyenvitneskildringer fra begge sider, hele det skjebnesvangre forsøket på å erobre Oslo – innenfor rammen av Operasjon Weserübung. Boken skildrer konsekvensene på norsk og tysk side og ser nærmere på hvilken rolle etterretningstjenesten spilte i tiden umiddelbart før overfallet.

Boken ser også nærmere på skjebnen til de involverte, inkludert hva som skjedde med kommandøren på Blücher, Woldag, som beleilig forsvant noen dager etter overfallet. Til slutt tar boken for seg de mange undersøkelsene av vraket og drøfter hva som kan skje om konklusjonen fra Veritas-rapporten i 1990 blir virkelighet: Vraket på 90 meters dyp i Drøbaksundet vil gå i oppløsning i 2010.

Dette er den endelige versjonen av slaget ved Oscarsborg for nye lesere – i en populær form, og basert på alt som finnes av kildemateriale fra nyere tid.

Alf R. Jacobsen (f. 1950). Journalist og forfatter med et tyvetalls bøker på samvittigheten; både krim og dokumentar. Han har blitt belønnet med Rivertonprisen (1988) og SKUP-prisen (1991).

Anne Frank 1929–1945 – En biografi
Forfatter: Carol Ann Lee
ISBN: 978-82-8211-090-7
Pris: kr 349,-
Innbundet
På lager: 1. mars

Anne Frank 1929–1945 – En biografi er resultatet av Carol Ann Lees banebrytende og omfattende forskningsarbeid det siste tiåret. Denne biografien om Anne Frank inneholder brev og dokumenter som aldri tidligere har vært offentliggjort, deriblant Otto Franks nylig oppdagede brev om hans desperate og feilslåtte forsøk på å rømme fra Amsterdam i 1941. Den inneholder også nye intervjuer med mennesker som kjente Anne Frank. I tillegg finner man tidligere upubliserte fotografier og ny informasjon om familien Franks liv før krigen, i bakbygningen i Amsterdam og i leirene og historien om Annes «sanne kjærlighet» – Peter Schiff. Forfatteren legger også frem en ny teori om hvem som anga dem. Denne boken vil bli stående som den mest autoritative biografien om jenta bak krigsdagboken som bergtok verden.

Berlin Soldier 1945
(norsk tittel kommer)
Forfatter: Helmut Altner
ISBN: 978-82-8211-132-4
Pris: kr 329,-
Innbundet
På lager: 26. mars

Berlin Soldier er en levende beskrivelse av 17 år gamle Helmut Altners opplevelser som vernepliktig under Det tredje rikets siste desperate uker, da han var under opplæring rett bak frontlinjen øst for Berlin. Altners detaljerte beskrivelser gjør det mulig å følge hans opplevelser -den dag i dag. Boken er basert på notater han gjorde i en dagbok som overlevde atten måneder i sovjeternes varetekt. Den ble første gang utgitt i Offenbach våren 1948, etter å ha blitt klarert med USAs militære styresmakter.

Farlig nær
Forfatter: Linwood Barclay
ISBN: 978-82-8211-091-4
Pris: kr 369,-
Innbundet
På lager: 1. februar

Ny bok fra forfatteren av Uten et ord!

Tenåringen Derek Cutter utnytter muligheten til å gjemme seg i naboens hus den dagen de skal dra på ferie. Han ringer til kjæresten og inviterer henne over. Mens han venter på kjæresten, blir han overrasket av at nabofamilien kommer hjem igjen. I den tro at de kun har glemt noe, gjemmer Derek seg i kjelleren i påvente av at familien på nytt skal dra. Noen minutter senere hører han imidlertid at noen ringer på, og deretter flere skudd. Han er livredd, og hører at noen gjennomsøker huset, men han blir heldigvis ikke funnet. Når han til slutt våger å komme opp fra kjelleren, finner han nabofamilien henrettet.

Disse drapene lager stort oppstyr i denne lille byen. Og siden man ikke finner noe motiv for drapene, så begynner nabofamilien etter hvert å lure på om det er feil familie som er drept ...

Linwood Barclays siste bok Uten et ord fikk fantastiske anmeldelser.

Urolige tider
Forfatter: Merice Briffa
ISBN: 978-82-8211-111-9
Pris: kr 369,-
Innbundet
På lager: 1. mars

Urolige tider er andre bok i trilogien om arbeiderklassefamilien Collins’ utvandring til Australia på andre halvdel av 1800-tallet, oppfølgeren til Mine drømmers land fortsetter der første bok slapp. I andre bind introduseres vi for Con Trevannicks far, sjøkapteinen, og hans 17-årige søster Selena. De søker lykken i gullgraverområdene, hvor de møter Will Collins og brødrene hans. Selena blir svært betatt av Will, som jo har mistet alt håp om å gifte seg med Jenny Tremayne.

Men, ondskapen følger fortsatt i familienes fotspor, i form av Tom Roberts og Joshua Winton. Tom Roberts har gått inn i politiet, som nærmest har ubegrenset makt i gullgraversamfunnet.

Dette er en spennende og handlingsmettet fortsettelse av historien om familiens streben etter å skape seg nytt liv på den andre siden av jordkloden.

Siste bok i triologien kommer våren 2011.

Anmeldelse av Mine drømmers land:

Det er deilig med bøker du bare flyter gjennom, som gir leselykke og gode følelser. Dette er en slik bok. Den er velskrevet og spennende, og det beste av alt, det skal bli en trilogi.” Familien

Korps I takt og utakt
Frøy Lode Wiig (red.)
ISBN: 978-82-8211-109-6
Pris: kr 249,-
Innbundet
På lager: 15. februar

Vi har alle et eller annet forhold til korps. For hva er vel 17. mai uten skolekorpset, gjerne med drillpikene i misunnelsesverdige hvite støvletter dansende foran? I denne boken kan vi lese om korpset historie i Norge, litt om «bakkemannskapet», og ikke minst får vi høre korpsmusikantenes egne historier om såre føtter i altfor trange sko, 17. mai i iskald vind og øs pøsende regnvær og korpsturer med forelskelse og alt som hører til. Dette er en mimrebok for alle som har marsjert i både takt og utakt, i heldige og ikke fullt så heldige uniformer. Bli med på en visuell hyllest til et musikalsk fenomen.

Kornsirkler
Mysteriet i åkeren
Forfatter: Eva-Marie Brekkestø
ISBN: 978-82-8211-110-2
Pris: kr 399,-
Innbundet
På lager: 10. mars
Eva-Marie Brekkestøs bok, et resultat av 13 års inngående studier av kornsirklene, går i dybden på flere aspekter ved fenomenet: kornsirklene i et historisk perspektiv, øyenvitneskildringer, lysfenomener, forskningen på området, mønstrenes symboler og geometri og hva budskapet til menneskeheten kan være. Forfatteren har i flere år vært den entusiastiske frontfiguren i Norsk Kornsirkelgruppe. Til daglig er hun lærer i ungdomsskolen.

Fluebinderens bibel – Steg for steg
Ørretfluer
Forfatter: Barry Ord-Clarke
ISBN: 978-82-8211-089-1
Pris: kr 399,-
Innbundet
På lager: 1. feb.

En av Norges ledende fluebindere lærer deg moderne fluebinding steg for steg. Du får også informasjon om materialvalg og valg av kroktyper. Forfatteren gir også en rekke tips og triks som gir deg bedre og mer effektive fluer. I denne første boken av to er det fluer til innlandsfiske som gjelder; ørret, harr og røye. 50 fluer og ca. 550 bilder. Forord ved Jon Lenæs, Redaktør i Alt om Fiske.

Bruk gummi – Aktivt fiske med myke agn
Forfatter: Cato Bekkevold
ISBN:978-82-8211-097-6
Pris: kr 399,-
Innbundet
På lager: 6. april
Norges trolig mest kjente sportsfisker, Cato Bekkevold (f.1966) gir en grundig innføring i bruken av moderne gummiagn; shads, jigger og andre myke saker som fisken liker. Boken dekker alle de vanligste rovfiskene, både i fersk- og saltvann og er rikt illustrert.

Norgesquiz
Forfatter: Walter Janssen
ISBN: 978-82-8211-128-7
Pris: kr 149,-
Heftet
På lager: 15. februar

I denne quizboken er det, som tittelen tilsier, Norge som er i fokus. Gjennom 1000 spørsmål får du testet dine kunnskaper i en rekke norgesrelaterte kategorier – både til lands og til fjells, Norge før og nå, norske personligheter, begivenheter og særegenheter. Boken har spørsmål for noen og enhver, og i ulik vanskelighetsgrad, også med spørsmål for de minste.

Sommerquiz
ISBN: 978-82-8211-123-2
Pris: kr 149,-
Heftet
På lager: 15. mai

Dette er quizboken som skjerper din bevissthet og ditt konkurranseinstinkt i sommervarmen. Ca 1000 spørsmål og svar i ulike kategorier. Perfekt for strand- og hytteliv.

Sommermat
Mat ved sjøen og på hytta
Forfatter: Anders Jahrmann
ISBN: 978-82-8211-130-0
Pris: kr 199,-
Innbundet
På lager: 15. april

I Sommermat er de to kokebøkene Mat ombord og Mat på hytta slått sammen til en ny utgave med sommerinspirerte oppskrifter tilpasset til dels enkle forhold.

Italiensk ordbok
Norsk-Italiensk/ Italiensk-Norsk
ISBN: 978-82-8211-133-1
Pris: kr 299,-
Antall ord: ca 30 000
Heftet m/CD
På lager: juni 2010

Ny ordbok i Vega Forlags ordbokserie. Italiensk ordbok følger samme formel som Spansk ordbok ved at den er en kombinasjon av ordbok og tradisjonell dictionary. Dette innebærer at den i tillegg til å oversette til norsk, gir forklarende eksempler på ordet i bruk både på italiensk og norsk. Slik vil den kunne lære en norsktalende italiensk og omvendt. Ordboken er egnet for elever i ungdomsskole og videregående skole, men passer også for alle som bruker italiensk i jobb eller privat.


Del denne pressemeldingen på: