Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Vårlisten 2010 fra Vigmostad & Bjørke
Seks høydepunkter og en komplett liste.
Av Bent Johan Mosfjell, 3. Januar 2010, kl. 22.28

Pressemelding fra Vigmostad & Bjørke:

Vigmostad & BjørkeVårlisten fra Vigmostad & Bjørke er klar, og seks av høydepunktene deler vi med deg her. Vedlagt finner du også en komplett oversikt over de fjorten nye titlene vi byr på i vår.

Michael Jones har fått tilgang til kildemateriale som til nå har vært gjemt i hemmelige russiske arkiv. I Leningrad formidler han hvordan tyskernes 900 dager lange beleiring av byen var for beboerne, om lidelsene, plyndringen og herjingene som foregikk. Det er en sterk historie, og hans tilgang på førstehåndskilder gjør historien personlig og gripende.

Robert Edslers Skattejakt bak nazistens linjer er en ekte røverhistorie fra virkeligheten. Få har visst at nazistene under sine herjinger i Europa også stjal og ødela en rekke kunstskatter og dermed deler av vår felles kulturarv. De allierte opprettet den hemmelige gruppen Monuments Men, en gruppe sivilister som risikerte livet ved å operere bak fiendens linjer for å redde kunstskattene.

«For en vidunderlig leseopplevelse!» har ingen ringere enn Tracey Ullmann sagt om Julia Gregsons Østenfor solen. Boken trekker leseren inn i India og den spennende brytningstiden landet befinner seg i mot slutten av 1920-tallet. Boken er spennende, romantisk, uforutsigbar og morsom.

På krimfronten er det en rekke høydepunkter. Britiske Ann Cleeves har fått svært gode anmeldelser av norske kritikere for sine bøker. Hun kombinerer det beste fra engelsk og skandinavisk krimtradisjon. Røde knokler er suggererende krim fra et Shetland svøpt i tåke og om et samfunn med hemmeligheter begravet i fortiden. Shetlands forbindelse til Norge både historisk, kulturelt og ikke minst under andre verdenskrig er sentral.

Marek Krajewski er et polsk, spennende bekjentskap innen krim noir, og vi kan love at lignende krim har man sjeldent lest.

Stein A. J. Møllerhaug har skrevet Tors hammer, en norsk thriller som setter lyset på problemet med systematisk produksjon av illegale våpen.

Vårlisten 2010 fra Vigmostad & Bjørke

Leningrad
av Michael Jones
Oversatt av Jorunn og Arne-Carsten Carlsen, MNO
Bokinformasjon:
Dokumentar
ISBN 978-82-419-0604-6
Kr 379,–
Ca 326 sider
Utgis januar 2010

En bok for Antony Beevor-lesere! Historien blir langt mer dramatisk og personlig fordi forfatteren i større grad skildrer menneskeskjebnene.

I 1941 omringet Hitlers armeer Leningrad. Det var starten på en av historiens mest gruoppvekkende beleiringer.

Tyskerne førte en bevisst politikk for å utslette Leningrads befolkning gjennom sultedød. Ved hjelp av øyenvitneskildringer som nylig er blitt tilgjengelige, viser Michael Jones oss Leningrad i alle byens dimensjoner gjennom hungersnøden. Han omtaler tabuer som plyndring, vanstyre, kriminelle bander og kannibalisme, men også menneskenes ukuelige vilje til å overleve og til å trøste og hjelpe hverandre. Da den 900 dager lange beleiringen endelig ble avsluttet i 1944, var over en million mennesker døde. De som overlevde, var for alltid merket av det de hadde gjennomgått.

Om forfatteren:
Michael Jones har doktorgraden i historie fra Bristol University og har undervist ved Glasgow University og Winchester College. Han er medlem av Royal Historical Society og arbeider nå som forfatter, historiekonsulent og programleder. Han har skrevet bøker om slagene ved Bosworth, Agincourt og Stalingrad, og i de siste fem årene har han ledet rundreiser gjennom slagmarkene på østfronten.

Om boken:

«Jones leder ferden gjennom et moralsk og fysisk mareritt via erindringer fra noen få som hardnakket klamret seg til livet, og fra dagbøkene til mange som ikke klarte seg gjennom lidelsene. Det er en kraftfull fortelling om å synke ned i et kaos som ingen kunne forestille seg før de hadde opplevd det … Jones’ gripende beretning er en hyllest til den menneskelige motstandskraft og livsvilje.» — Ian Bruce, The Herald

 
Skattejakt bak nazistenes linjer
av Robert Edsel i samarbeid med Bret Witter
Oversatt av Harald Kolstad
Bokinformasjon:
Dokumentar
ISBN 978-82-419-0606-0
Kr 369,–
Ca 500 sider
Utgis april 2010

Dette er en røverhistorie fra virkeligheten!

Nazistenes herjinger i Europa under andre verdenskrig handlet også om plyndring og ødeleggelser av verdens kulturarv. Kunstverk ble stjålet fra private og offentlige samlinger og stuet bort på hemmelige steder i påvente av at nazistene skulle vinne krigen. De allierte fikk tidlig melding om hvor omfattende denne virksomheten var. De hadde ikke tid til å vente på at krigen tok slutt. De måtte handle og det raskt for å redde kunstskattene. En hemmelig styrke, Monuments Men, ble opprettet for å kartlegge hva som ble stjålet og ikke minst – hvor tyskerne oppbevarte den stjålne kunsten.

Skattejakt bak nazistenes linjer handler om åtte av disse såkalte Monuments Men. Det er en til nå ukjent beretning om vågemot og heltedåd i det okkuperte Europa. Dette var ikke elitesoldater. Det var sivilister som ble sendt bak nazistenes linjer uten våpen og uten identifikasjonspapirer. De visste de ville bli drept om de ble tatt til fange, men de nølte ikke. Monuments Men kartla hva som ble stjålet fra samlere og kunsthandlere, fra gallerier og kunstmuseer og de fant nazistenes hemmelige lagre i fjell og i en saltgruve. Det er en helt ekstraordinær og utrolig spennende historie fra andre verdenskrig som til nå har vært ukjent.
 
Østenfor solen
av Julia Gregson
Oversatt av Elisabet W. Middelthon
Bokinformasjon:
Roman
ISBN 978-82-419-0589-6
Kr 349,–
Ca 440 sider
Utgis april 2010

«Vakkert fortalt» — Country Life (UK)
  En bok alle som likte Tilbake til Riverton kan glede seg til!

Høsten 1928 reiser tre unge britiske kvinner til India med drømmer om et nytt liv. De har alle sine grunner til å forlate England, men vet lite om hva som venter dem i et land der det britiske imperiet vakler.

Viva Holloway bodde i India som lite barn. Da foreldrene døde ble hun fostret opp av slektninger i England. Hun har få minner om foreldrene sine og India, men nå ønsker hun å finne noe av sin tapte barndom igjen. For å finansiere reisen påtar Viva seg å være anstand for unge Rose og venninnen Victoria.

Rose skal gifte seg med en engelsk offiser som hun bare har truffet to-tre ganger. Hun har ingen tanker om hva verken ekteskapet eller India vil bringe. Victoria flykter fra sin overbeskyttende mor og er fast bestemt på å gifte seg i India slik at hun slipper å reise tilbake til England.

Østenfor solen er en fengslende bok som gir innblikk i både indisk og britisk kultur i en avgjørende epoke for begge land. Personene i boken er nyanserte og troverdige, og med sine rike detaljer og mangfoldige betraktninger er Østenfor solen en historisk roman på sitt beste.

Om boken:

«Det føltes som om jeg selv hadde pakket skipskisten og reiste sammen med dem til India. For en vidunderlig leseopplevelse. Spennende, romantisk, uforutsigbar og morsom. Jeg ville ikke at den skulle slutte» — Tracey Ullman

Tors hammer
av Stein A.J. Møllerhaug
Bokinformasjon:
Krim
ISBN 978-82-419-0610-7
Kr 349,–
Ca 310 sider
Utgis april 2010  

Noe så sjeldent som en norsk actionthriller! Anbefales til de som liker Tom Clancy, Eirik Wekre og Clive Cussler.

Den norske forsvarsministeren og hennes følge er på Sola flyplass klar for å reise tilbake til Oslo da det skjer. Tre menn er i ferd med å aksjonere mot ministeren. En av dem har klart å smugle med seg et dødbringende våpen. Sikkerhetsekspert Tor Dahl øyner hva som er under utvikling og griper resolutt inn. Han avverger attentatsforsøket.

Dahl svarer på et anrop til mobilen til en av terroristene og han hører straks hvem det er; hans gamle plageånd Lin Cha Yu. Tor Dahl vet hun er en av toppene i en internasjonal organisasjon som blant annet driver med våpenhandel og narkotika.

Men etter det Dahl vet sitter Lin fengslet i USA. , men FBI forklarer at hun er sluppet fri fordi hun er den eneste ledetråden til et varslet angrep mot sivil amerikansk flytrafikk. Dette er opptakten til denne forrykende thrilleren av Stein A.J. Møllerhaug, og det er en frittstående fortsettelse av hans forrige bok, Muldvarpen.
 
Røde knokler
av Ann Cleeves
Oversatt av Torill Hanssen
Bokinformasjon:
Krim
ISBN 978-82-419-0579-7
Kr 349,–
Ca 400 sider
Utgis februar 2010

Kan levningene av et lik ha en forbindelse til en norsk motstandsmann som forsvant på Shetland under 2. Verdenskrig? Ann Cleeves har fått svært gode anmeldelser av norske kritikere, og kombinerer det beste fra engelsk og skandinavisk krimtradisjon. Serien fra Shetland skal filmatiseres for TV.

En øy svøpt i tåke og et samfunn med hemmeligheter begravet i fortiden.

Når en ung arkeolog finner beinrester etter et menneske under utgravninger på en av de små Shetlandsøyene, blir de fastboende nysgjerrige. Stedet omgis av en rekke gamle myter og historier om både offerplass og handelssted, og nå er alle spente på om dette er et historisk funn, eller om beinrestene er av nyere dato.

Kort tid etter blir en eldre kvinne skutt i en tragisk ulykke. Politietterforsker Jimmy Perez blir tilkalt, og får vite at den avdøde var en einstøing, men også en stolt kvinne som vernet om både familien og deres eiendom midt i det golde landskapet.

Perez får vite at den eldre kvinnen hadde reagert svært underlig da nyheten om arkeologens funn spredte seg på øya. Men hvorfor? Folk på øya er hemmelighetsfulle og lite hjelpsomme, men etter hvert forstår Perez at øya er preget av to familier som i generasjoner har vært i konflikt med hverandre. Dette har delt det lille samfunnet i to.

En tidlig vår vever den golde og forblåste øya inn i et klaustrofobisk tåketeppe og da inntreffer nok et dødsfall. Perez innser at gamle hemmeligheter må frem i lyset for å forhindre at det skjer flere mord.

Røde knokler er den tredje romanen i krimserien fra Shetland som har gjort den engelske forfatteren Ann Cleeves populær i en rekke land.
  
Black Cherry Blues
av James Lee Burke
Oversatt av Hilde Lyng
Bokinformasjon:
Krim
ISBN 978-82-419-0637-4
Kr 349,–
Utgis mars 2010  

James Lee Burke har et stadig voksende publikum i Norge. De siste utgivelsene har alle fått terningkast seks av en rekke norske anmeldere.

Etter det brutale drapet på sin kone har Robicheaux trukket seg tilbake fra politiet for å ta vare på sin lille datter. Kampen for tilværelsen handler om å holde seg unna flasken, takle nattens mareritt og samtidig få et utkomme av sin egen fiskeforretning. Et tilfeldig møte med en kunde gir Robicheaux nye opplysninger om mordet på kona. Han følger sporet til Montana og territoriet til Blackfoot-indianerne. Stammens landområde presses av et ekspanderende oljeselskap. Da to av stammens aktivister forsvinner, kastes Robicheaux tilbake i en voldsherjet verden blant mafiabøller og uforutsigbare FBI-agenter. Og trusselbildet omfatter snart det mest dyrebare Robicheaux har.

Black Cherry Blues vant den høythengende Edgar Allen Poe-prisen da den kom ut i USA.
 
Pesten i Breslau
av Marek Krajewski
Oversatt av Anne Walseng
Bokinformasjon:
Krim
ISBN 978-82-419-0631-2
Kr 349,–
Ca 260 sider
Utgis februar 2010

Dette er krim noir på sitt beste! En perle for Mo Hayder-lesere.

Den originale politimannen Eberhard Mock får et nytt mysterium å løse i Breslau, den viktige byen i skjæringspunktet mellom Polen og Tyskland.

To prostituerte aksepterer et uvanlig tilbud. Senere finner politiet begge to drept. De er kvalt og har fått fortennene slått ut. Mock, kjent for sin omgang med byens løsere fugler, blir satt på saken.

På samme tid setter en mann med tydelig peppermynte-ånde en annonse i en avis der han kondolerer familiene til de to drepte. Familie og venner forsøker å få kontakt med mannen og møter et mektig og hemmelig brorskap. Bare den som er villig til å drepe en fra bermen i samfunnet kan bli opptatt som medlem.

Men snart skal rollene byttes om. For Eberhard Mock er en sta og egenrådig politietterforsker…
 
Døden er nå min nabo
av Colin Dexter
Oversatt av Kurt Hanssen
Bokinformasjon:
Krim
ISBN 978-82-419-0494-3
Kr 349,– Ca 400 sider
Utgis februar 2010   

En av de beste bøkene om Inspektør Morse – ikke tidligere utgitt på norsk!

Rachel James står på kjøkkenet i sitt rekkehus i Bloxham Drive da et dødelig skudd treffer henne. Inspektør Morse og hans trofaste Lewis konstaterer at skuddet gikk gjennom kjøkkenvinduet. Rachel ble 29 år og bodde alene i huset. Det virker umulig å finne noe som helst motiv for å ta livet av kvinnen.

Da en nabo melder seg, journalisten Geofffrey Owens,, legger etterforskerne merke til at han har hestehale – i likhet med den drepte. Siden gardinene i kjøkkenet hos Rachel James var dratt for, kunne ikke den som skjøt ha sett henne tydelig. Var det journalist Geoffrey Owens som var det egentlige målet for den dødbringende kulen?

Døden er nå min nabo er i tillegg til å være en smart, klassisk krim, også en svært fornøyelig beretning om Morse og Lewis, om konfliktene dem imellom, men også om det dype vennskapet som ligger til grunn for at de holder ut med hverandre. Og som alltid om Morses uvaner og til tider slette humør og hans personlige kriser.

Om boken:

«Et must!» – Val McDermid

«For de som allerede elsker denne underlige, unikt medfølende karakteren; dette er den beste noen sinne.» – Frances Fyfield, Mail on Sunday

Arven etter de døde
av Andrew Taylor
Oversatt av Kari og Kjell Risvik
Bokinformasjon:
Krim
ISBN 978-82-419-0467-7
Kr 349,–
368 sider
Utgis februar 2010

Kritikerrost og prisvinnende trilogi avsluttes med Arven etter de døde. Bøkene er filmatisert for TV og ble vist på NRK1 som påskekrim i 2009.

Wendy Appleyard har forlatt sin utro ektemann, og er arbeidsløs og blakk. Hennes gode venninne Janet Byfield stiller opp. Janet har alt det Wendy mangler: en flott og trofast ektemake, en skjønn liten datter og et vakkert gammelt hus like ved den store katedralen i Rosington.

Wendy får en deltidsjobb på biblioteket, og den avdøde poeten Francis Youlgreaves bisarre dikt fascinerer henne. Det er nesten som om de peker inn i nåtiden og foregriper ting som skjer i huset der hun bor. Når Janets Alzheimer-rammede far får strupen skåret over i gjesteværelset, rakner familien. Verken motivet eller morderen lar seg oppdrive, men Wendy aner ondskap og vanvidd med dyp historisk forankring. I sentrum av det hele, befinner det lille barnet seg.
 
Villmarksleiren
Nye Hardy-guttene 7
av Franklin W. Dixon
Oversatt av Astrid Martinussen Almaas
Bokinformasjon:
Barn og ungdom
ISBN 978-82-419-0586-5
Ca 132 sider
Kr 129,–
Utgis februar 2010  
Bokinformasjon
Lydbok: Barn og ungdom
ISBN 978-82-419-0618-3
Kr 249,–
Utgis februar 2010

Nye Hardy-guttene er en suksess! Supre spenningsbøker for gutter i alderen 8 – 14 år!

Villmarksleiren er et alternativ til fengsel for unge lovbrytere. Leiren drives med jerndisiplin, og alle må delta i fjellklatring, elvepadling og andre tøffe aktiviteter. Zack er ikke særlig sprek og kritiserer metodene i leiren. Han dør i en fallulykke, kun to uker før han skulle ut. Kan Zack ha blitt drept fordi han var dårlig reklame for prosjektet?

Hardy-guttene sendes inn undercover. Frank tar rollen som tøff ungdomskriminell og Joe som doven slappfisk. Begge to skaper stor irritasjon i leiren og finner snart ut at mange hadde motiv for å kvitte seg med Zack. Nå virker det som om noen er ute etter å ta brødrene også!  
 
Popstjerne i fare
Nye Hardy-guttene 8
av Franklin W. Dixon
Oversatt av Astrid Martinussen Almaas
Bokinformasjon:
Barn og ungdom
ISBN 978-82-419-0587-2
145 sider
Kr 129,–
Utgis mai 2010  
Bokinformasjon
Lydbok: Barn og ungdom
ISBN 978-82-419-0619-0
Kr 249,–
Utgis mai 2010

Frank og Joe Hardy får mer enn nok å bryne seg på i denne spennende fortellingen!

Popstjernen Vee Sharp mottar drapstrusler mens hun arbeider med innspillingen av en ny musikkvideo. Truslene er nummererte og svært konkrete. Hardy-guttene sendes til Hollywood og går undercover som lærlinger på settet. Tante Trudy følger nevøene til Los Angeles for å passe på dem. Hun viser helt nye sider av seg selv og nyter storbylivets gleder.

Når den unge popstjernen utsettes for drapsforsøk som følger oppskriften på de nummererte drapstruslene, blir det travelt for Frank og Joe. Hvem kan stå bak?

Tidligere utgitt i Nye Hardy-guttene:
1. Ekstrem fare
2. Grønn terror
3. Smykketyvene
4. Panikk på Tivoli
5. På villspor
6. Musikkpiratene

Lydbøker:
På villspor
Musikkpiratene

Rødt lys for Hardy-guttene
Hardy-guttene 5
av Franklin W. Dixon
Oversatt av Arnold Jacoby
Bokinformasjon:
Barn og ungdom
ISBN 978-82-419-0561-2
163 sider
Kr 129,–
Utgis februar 2010

Et populært gjensyn!

Hardy-guttene er på skøytetur med noen venner da de blir overrasket av et forrykende uvær og søker ly under en skrent. En ussel hytte oppå skrenten blir blåst ned sammen med sin gamle beboer. Hardy-guttene tilbyr den forslåtte mannen å bo hos dem en stund. I dagene etter forteller eneboeren mange spennende historier fra gullrushet i Det ville vesten da han var en ung eventyrer.

Fenton Hardy er i Montana og leter etter en stjålet gull-last. Når han ber sønnene om assistanse, føler de seg svært inspirerte. Faren er uvanlig hemmelighetsfull, men Hardy-guttene bestemmer seg for å løse saken med gullranet.

Tidligere utgitt i Hardy-guttene:
1. Hardy-guttene og skatten i tårnet
2. Hardy-guttene på nye eventyr
3. Hardy-guttene på falskmyntnerjakt
4. Hardy-guttene på gangsterjakt
 
Italiensk vin
2. utgave
av Arne Ronold, Thomas Ilkjær, Paolo Lolli, Finn Årosin Madsen og Ole Udsen  
Bokinformasjon:
Mat og vin
ISBN 978-82-419-0530-8
Ca 411 sider
Kr 399,–
Utgis mars 2010

Veien til Italias hjerte finner du i Italiensk vin. Vitebegjærlige nybegynnere og rutinerte eksperter ønskes velkommen til Italias spennende vinverden. Boken er smekkfull av faktaopplysninger og er rikt illustrert med fotografier, etiketter og oversiktskart. Forfatternes smittende vinglede begeistrer leseren og gir svar på alt man kan lure på om viner fra det mest varierte og mangfoldige vinlandet i verden.

Boken innleder med et øyeblikksbilde av italiensk vin. Deretter finner du en historisk oversikt, et kapittel om dyrkingsforhold og fremstilling og dessuten en omfattende gjennomgang av rundt 200 av de viktigste druesortene og en presentasjon av den italienske vinloven. Alle italienske vinområder blir presentert. For hver region er det en kort introduksjon om klima, geografi og historie. Deretter følger en gjennomgang av vinene, druesortene og de viktigste produsentene i regionen.

Du trenger ingen annen bok om Italiensk vin. Denne er heldekkende!

Om første utgave:

«Boken Italiensk vin […] er et mesterverk. Her får en vinelsker vite alt han trenger å vite om italiensk vin - og litt til. Hvert distrikt forklares klart og tydelig, med en dybde i informasjon som ofte mangler selv i mer spesialiserte vinbøker som bare omhandler ett distrikt. Dette er en bok både for amatører og vinnerder.» – Geir Gjerdrum, Dagens Næringsliv

«I boken Italiensk vin får du en grundig innføring i kjente og ukjente vinområde i Italia. Et must for vinelskere.» – Geir Salvesen, Aftenposten

Epiktet - om kunsten å leve
Gjendiktet og presentert av Sverre Blandhol, Tor Martin Møller, Glenn Ø. Wehus
Bokinformasjon:
Livsfilosofi
ISBN 978-82-419-0625-1
Kr 229,–
Utgis februar 2010

En håndbok i livsfilosofi og veiledning i kunsten å leve Epiktet levde omtrent mellom 55 og 135 e.Kr. Hans mor var slave i Frygia i Lille-Asia, og Epiktet ble ført til Roma som slave. Men han fikk muligheten til å studere filosofi, og da han slapp fri praktiserte han som filosof inntil keiser Domitian utviste alle filosofer. Epiktet dro da til Helles hvor han grunnla sin egen filosofiskole innenfor stoismen.

Epiktets håndbok er i dag regnet som et klassisk verk innenfor stoismen. Det er en håndbok i livsfilosofi og en praktisk veiledning i kunsten å leve.


Del denne pressemeldingen på: