Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Lustrum
Robert Harris med ny historisk roman. Bind to i triologien om Cicero.
Av Bent Johan Mosfjell, 16. Juni 2010, kl. 14.10

Pressemelding fra Cappelen Damm:

LustrumRobert Harris viser seg igjen som en mester i historisk fiksjon.

Lustrum er annet bind i trilogien om Cicero

Det er år 63 før Kristus. I et Roma som er i ferd med å legge et enormt imperium under seg, kjemper sju menn om makten: Cicero, konsulen, hans nådeløse rival Caesar, republikkens mektigste general, Pompeius, dens rikeste mann, Crassus, den politiske fanatikeren Cato, psykopaten Catilina og til slutt den ambisiøse playboyen Clodius.

To dager før Cicero innsettes som konsul, blir han tilkalt i forbindelse med funnet av et stygt skamfert barnelik. I sine undersøkelser av forbrytelsen finner han ut at gutten er blitt ofret - og at menneskeofringen er utført av menn fra senatet over en hellig ed om å drepe ham selv.

"Det andre bindet i Robert Harris' trilogi om Cicero vitner om en mesterforteller i toppform ... ironisk, intelligent, tankevekkende, med en fortreffelig timing og skarpsynte karaktertegninger." THE OBSERVER

Om Imperium, bind 1 (2007)
(Terningkast 6)

"Liker du historiske thrillere, er Robert Harris din mann. Er du attpåtil fascinert
av romersk historie, er det duket for lesefest med Harris siste bok, Imperium
"
Jon H. Rydne, VG

"Skal vi ha en thriller som beveger seg i mer uvant terreng, som en annen tidsalders
både særegne og tidløse kvaliteter, er Imperium rett og slett en nytelse
"
Per Haddal, Aftenposten

Oversatt av Frank Lie.
Kr 369,-

Robert Harris har skrevet en rekke romaner, alle bestselgere og oversatt til norsk: Fedreland (1992), Enigma (1996), Engelen i Arkhangelsk (1999), Pompeii (2004), Imperium (2007) og Skyggen (2007). Sistnevnte er filmatisert av Roman Polanski med stor suksess. Imperium er første bind i trilogien om Cicero. Harris er født i Nottingham i 1957 og er utdannet ved Cambridge. Han har jobbet som reporter i BBC, politisk redaktør i The Observer og spaltist i The Sunday Times.


Del denne pressemeldingen på: