Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Jakten på Eichmann
Neal Bascomb skriver om nazisten
Av Bent Johan Mosfjell, 28. Juli 2010, kl. 18.41

Pressemelding fra Schibsted Forlag:

Jakten på EichmannJakten på Eichmann

Da det tredje riket raste sammen og lederne i naziregimet ble stilt for retten var det én sentral aktør som slapp unna; Adolf Eichmann. Hele 15 år tok det før mannen, som hadde operativt ansvar for å sende millioner av jøder til gasskamrene, ble funnet i Argentina.

Jakten på Eichmann forteller den dramatiske historien om hvordan den israelske etterretningstjenesten sporet opp og kidnappet Adolf Eichmann i Buenos Aires og fraktet ham tilbake til Israel, hvor han omsider ble stilt for retten.

Neal Bascomb skildrer på thrilleraktig vis de ytre rammene for selve aksjonen, men tegner også et gripende bilde av persongalleriet i etterretningsteamet og de følelsene som hver enkelt – flere av dem overlevende fra Holocaust – må jobbe seg igjennom i møtet med en av historiens mest beryktede nazister.

Israels pågripelse av nazikrigsforbryteren Adolf Eichmann har blitt legendarisk … Neal Bascombs bok kaster nytt lys over arrestasjonen i 1960.” New York Post
Neal Bascomb (født 1971) har arbeidet som journalist i Storbritannia, Irland og USA. Han har skrevet flere kritikerroste bøker. Blant annet Rødt mytteri: Elleve skjebnedøgn på slagskipet «Potemkin», som ble utgitt på Schibsted Forlag i 2008. Les mer på forfatterens hjemmeside.

Følg også disse linkene til intervjuer med Neal Bascomb:
http://www.youtube.com/watch?v=FzIp045Z9iA
http://www.bookpage.com/0903bp/neal_bascomb.html


Del denne pressemeldingen på: