Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Murakamifestival på Litteraturhuset
20.-23. august. 4 dager. 25 arrangementer.
Av Bent Johan Mosfjell, 3. Juli 2010, kl. 16.54

Pressemelding fra Litteraturhuset:

Haruki MurakamiMurakamifestival!

I august fylles Litteraturhuset med konserter, foredrag, diskusjoner, japansk kultur, opplesninger, hyllester, jazz og fest til ære for Japans store forfatter Haruki Murakami. Kafe Oslo serverer japansk mat og vi setter opp en ny festivalscene i kaféen med alt fra opplesninger, foredrag, opera og nyskrevet Murakami-inspirert poesi fra Nils-Øivind Haagensen.

Vi starter festivalen med Frode Gryttens sagnomsuste foredrag Mens vi venter på Murakami... og fortsetter med festivalfest og Murakamiquiz. På lørdag duelleres det om hvor japansk Murakami egentlig er, forfatterne Johan Harstad, Viktoria Durnak og Jens M. Johansson røper sine Murakamifavoritter, det blir foredrag om Japan og vi forsøker å gjenskape Murakamis egen jazzklubb Peter Cat med hjelp fra Håvard Wiik trio og opplesninger før vi avslutter med nattkinoen Tony Takitani.

Søndagen starter med foredrag om japansk litteratur før og etter Murakami, deretter møter de to joggende forfatterne Vigdis Hjorth og Henrik Langeland langdistanseløperen Susanne Wigene for å snakke om løping. Mattis Øybø og Nikolaj Frobenius ser nærmere på boka Underground, angrepet på Tokyo, den japanske psyken og Murakamis sakprosa. På festivalscenen får vi dessuten vite mer om Murakamis egne favorittforfattere, som Kafka, Carver og Fitzgerald. Både lørdag og søndag er det eget barneprogram med opplesninger, foredrag og animé-verksted.

Mannen alle venter på avslutter festivalen på Litteraturhusets scene på mandag kveld, etter at oversetter og japanentusiast Ika Kaminka og Murakamis svenske oversetter Yukiko Duke har gitt oss innblikk i hans siste storverk, 1Q84.

Billetter er i salg fra 2. august kl. 10.00.

Se hele programmet her


Del denne pressemeldingen på: