Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Axolotl Roadkill
Tyske Helene Hegemanns romandebut.
Av Bent Johan Mosfjell, 21. August 2010, kl. 13.34

Pressemelding fra Oktober:

Axolotl RoadkillHelene Hegemann
Axolotl Roadkill
Oversatt av Ute Neumann

ROMAN | IB. KR. 349,- | ISBN: 978-82-495-0776-4

Mifti er seksten år. Etter at hennes alkoholiserte mor døde tre år tidligere, har hun delt leilighet midt i Berlin med sine halvsøsken Annika og Edmond. Faren er en fjern skikkelse som har nok med seg selv, sine elskerinner og sine innbringende kunstprosjekter. Her er en familie som har penger og kultur, og dyrker nådeløse karakteristikker av hverandre og av omverden når de møtes.

Mifti har bestemt seg for ikke å bli voksen. Den begavede tenåringen dropper ut av skolen og glir inn i et liv der sex og dop er i sentrum. Sammen med Ophelia henger hun rundt på de hotteste klubbene og går på de villeste partyene. Samtidig lider hun av ulykkelig kjærlighet til den mye eldre Alice, og fantaserer om nærhet og hardhet.

Mifti ser sin egen selvdestruksjon. Hun både hater den og kjæler for den, og ikke minst analyserer hun den.

Attenårige Helene Hegemann er årets sensasjon i Tyskland med denne debutromanen, der drøm, mareritt og virkelighet ikke kan skilles

“Boka er fenomenal. Og Hegemann er et fenomen. … en litterær sensasjon.”
SÜDDEUTSCHE ZEITUNG

Helene Hegemann er født i 1992 og bor i Berlin. Hun fikk oppført sitt første skuespill Ariel 15 i 2007, og hennes første film Torpedo ble utropt til ”årets funn” ved Hof Film–Festival i 2008. Axolotl Roadkill er hennes første roman, utgitt i Tyskland i januar 2010 til stor og begeistret kritikermottakelse. Boka ble raskt en bestselger, og rettighetene er solgt til 15 land.


Del denne pressemeldingen på: