Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Edderkoppen
Ny norsk krim av historikerne Bernt Rougthvedt og Terje Emberland.
Av Bent Johan Mosfjell, 11. August 2010, kl. 14.51

Pressemelding fra Schibsted Forlag:

EdderkoppenLøser krimgåte fra 1934

Et av norgeshistoriens uoppklarte drap får endelig sin løsning! Edderkoppen er full av referanser til virkelige hendelser, men dette er i aller høyeste grad fiksjon. En moderne krim i en spennende, historisk ramme.

Mord og mysterier, hemmelig brorskap, vakre kvinner og drevne kjeltringer – alt får plass i denne drivende spennende kriminalromanen fra tredvetallets Oslo.

Erik Erfjord er ung, nysgjerrig journalist i Arbeiderbladet. Han er full av ungdommelig pågangsmot og har en sterk intuisjon som kommer godt med når noe er galt. Og det er det nå. Året er 1934 og grosserer Rustad er drept med fire nakkeskudd. Oslopolitiet famler i blinde – mens vår helt Erik snart vikles inn i saken …

Les mer om forbrytelsen og se bilder fra åstedet på Erik Erfjords egen blogg.

Bernt Rougthvedt og Terje Emberland er begge historikere med 1930-tallet som spesialfelt. Sammen har de skrevet biografien Det ariske idol om Per Imerslund. Bernt har tidligere skrevet en biografi om Sven Elvestad og jobber nå med en bok om politiminister Jonas Lie. Forfatterne har også skrevet to episoder i Nils Nordbergs Knut Gribb-serie for NRK, Sfærenes musikk og Havdypets røst. Edderkoppen er deres første roman.

Se intervju med forfatterne her.

Bokdata:
Edderkoppen, ISBN 978-82-516-3569-1, ib. 256 s., kr 349,-.


Del denne pressemeldingen på: