Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Fruen av Saronno
Marina Fiorato med ny bok.
Av Bent Johan Mosfjell, 18. August 2010, kl. 6.37

Pressemelding fra Vega Forlag:

Fruen av SaronnoMarina Fiorato
Fruen av Saronno

Fruen av Saronno er en vakker og underholdende historie om kjærlighet og kunst fra 1600-tallets Italia.

Bernardino Luini, Leonardo da Vincis favorittelev, får i oppdrag å male en religiøs freske i en landsbykirke i Lombardia. Der blir han trollbundet av Simonetta di Saronno, en ung adelskvinne som har mistet både sin ektemann og formue i strid.

I en av freskene udødeliggjør kunstneren Simonettas skjønnhet og sorg i Jomfru Marias skikkelse. Etter hvert som verket trer frem i kirken, vokser også følelsene mellom kunstner og modell. Deres romanse bryter med de religiøse normene i landsbyen, og når skandalen er et faktum, trues ikke bare deres kjærlighet, men også kunstnerens liv settes på spill.

Dette er Marina Fioratos andre bok. Glassblåseren fra Murano, hennes debut og internasjonale bestselger, kom på norsk i 2009 (Vega Forlag).

ISBN: 978-82-8211-143-0
Pris: 369,-
Innbundet
Oversatt av Siri Fürst Skogmo


Del denne pressemeldingen på: