Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Helsemoral og umoral
Om medisinsk etikk og helsevesenets dilemmaer
Av Bent Johan Mosfjell, 21. August 2010, kl. 14.35

Pressemelding fra Universitetsforlaget:

Helsemoral og umoralHelsemoral og umoral er en bok om medisinsk etikk og helsevesenets dilemmaer.

Knut Rasmussen har skrevet en dagsaktuell bok i skjæringspunktet mellom medisin, etikk og samfunn. Etter 35 år som ledende sykehuslege ved et av landets største sykehus, ønsket Knut Rasmussen å belyse denne grensesonen. Han beskriver, fra sitt ståsted, hvordan tankegangen til de som styrer fremtrer, hvordan kritikerne av helsevesenet fortoner seg for den som arbeider der, og han prøver også å beskrive sin egen gruppe, legene, med et kritisk blikk.

Forfatterens ønske er at dette «mellom barken og veden» perspektivet kan gi leserne økt forståelse for prosesser og konflikter i helsevesenet. At boken kan bidra til en større grad av konsensus omkring norsk helsepolitikk og helsevesen, der det nå er splittelse og mistillit. Helsemoral og umoral

Knut Rasmussen (1938) tok medisinsk embetseksamen ved Universitetet i Bergen i 1962 og ble dr.med. i 1976. Rasmussen har mesteparten av sin yrkesaktive karriere vært ansatt ved Universitetssykehuset i Nord-Norge (UNN). Han var leder av Legeforeningens Råd for legeetikk i perioden 1989–1997, og leder av Fagråd for høyspesialisterte medisinske tjenester 1995–2002. Rasmussen ble slått til ridder av 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden i 2005.


Del denne pressemeldingen på: