Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Historien om Karl Johan
Herman Lindqvist med ny bok.
Av Bent Johan Mosfjell, 8. August 2010, kl. 11.16

Pressemelding fra Schibsted Forlag:

Karl JohanKarl Johan. Jean Bernadotte - soldaten som ble konge
Herman Lindqvist

Med sine historiske kunnskaper og enestående fortellertalent har Herman Lindqvist fått en stor leserkrets i Norge. I høst er han aktuell med en bok om Karl Johan der han skriver om Jean Bernadottes eventyrlige liv frem til han ble kronet til konge av Sverige og Norge i 1818.

Dette er historien om en mann som fikk en fantastisk karriere: Han begynte som menig soldat, steg i gradene og ble en av Napoleons generaler og senere marskalk og fyrste av Ponte Corvo. I 1810 ble han valgt til svensk kronprins og tok navnet Karl Johan, før han endte opp som konge åtte år senere. I boken stiller Lindqvist spørsmålet: Hvem var han egentlig, denne høyreiste mannen med de gnistrende mørkebrune øynene? Utvilsomt var han en av de modigste generalene, en lysende hærfører og dyktig administrator. Han var også en temperamentsfull mann. Han duellerte om kvinner, trakk gjerne sverdet under budsjettdebatter og brøt stadig ut i verbale eksplosjoner.

Herman Lindqvist har funnet mange nye interessante fakta om Bernadottes liv i arkivene. Boken er rikt illustrert.

Herman Lindqvist er født i 1943. Han begynte sin karriere som journalist og i over tjue år dekket han krig og katastrofer over hele verden. Han bor i Frankrike sammen med kona Birgitta, som også er forfatter. Siden 1990 har han vært forfatter på heltid og har hittil skrevet 50 bøker, fremfor alt historiske verk og biografier. Schibsted Forlag har gitt ut fem av bøkene hans: Napoleon, Colombus, Revolusjon, Madame de Pompadour og nå Karl Johan – Jean Bernadotte – soldaten som ble konge.

Herman Lindqvist kommer til Oslo Bokfestival og deltar på Bok i Operaen lørdag 18. september.


Del denne pressemeldingen på: