Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Høstbøker Schibsted Forlag
Romaner og sakprosa.
Av Bent Johan Mosfjell, 3. August 2010, kl. 20.09

Pressemelding fra Schibsted Forlag:

Schibsted ForlagLegg spesielt merke til romanen ”Det usynlige fjellet”. Det er en uforglemmelig roman om tre kvinneskjebner i Uruguay som jeg er sikker på vil få et stort publikum i Norge.

Herman Lindqvist kommer med bok om Karl Johan, Peter Normann Waage med sterkt vitnesbyrd fra 91 år gamle Traute Lafrenz som unnslapp dødsstraff for sin medvirkning i Den hvite rose og vi er stolte over å presentere to norske kriminalromaner.

Høstlisten

Terje Emberland og Bernt Rougthvedt
Edderkoppen

Et av norgeshistoriens uoppklarte mord får endelig sin løsning! Edderkoppen er full av referanser til virkelige hendelser, men dette er i aller høyeste grad fiksjon. En moderne krim i en spennende, historisk ramme.

Erik Erfjord er ung, nysgjerrig journalist i Arbeiderbladet. Han er full av ungdommelig pågangsmot og har en sterk intuisjon som kommer godt med når noe er galt. Og det er det nå. Året er 1934 og grosserer Rustad er drept med fire nakkeskudd. Oslopolitiet famler i blinde – men Erik vikles snart inn i saken …

Bernt Rougthvedt og Terje Emberland er begge historikere. Sammen har de skrevet biografien Det ariske idol om Per Imerslund. Bernt har tidligere skrevet en biografi om Sven Elvestad. For tiden arbeider han med en bok om politiminister Jonas Lie. Terje arbeider som forsker ved Holocaust-senteret. Forfatterne har tidligere skrevet to episoder i Nils Nordbergs Knut Gribb-serie for NRK, Sfærenes musikk og Havdypets røst.

ISBN: 978-82-516-3569-1 • Ib. kr 349,- • September

Frode Granhus
Malstrømmen

Landegode utenfor Bodø: Et uhyggelig skrik tiltrekker seg oppmerksomheten til to unggutter som leker på svabergene. I vannkanten finner de en mann – lenket fast med hendene i det iskalde vannet.

Ved kysten av Bergland, om lag 30 mil nord for Bodø, flyter en porselensdukke i land. Det gamle ekteparet som finner den, synes den varsler ufred, men for den nyinnflyttede lensmannsbetjenten Niklas Hultin, fortoner dukkefunnet seg som barnemat etter jobben i hovedstaden. Etter hvert sprer imidlertid uhyggen seg, og en dag blir en kvinne funnet bevisstløs i strandkanten, ikledd omtrent samme kjole som dukken …

Flere tragiske historier flettes elegant sammen i denne intenst spennende kriminalromanen.

Skrevet om Hevneren, Frode Granhus’ første krim:

«Real krimdebut med godt driv.» Dagbladet

Frode Granhus (født 1965) debuterte med den kritikerroste kriminalromanen Hevneren i 2003. Hans andre bok, Be en bønn for Sikas, kom i 2006. Han jobber som rådgiver i NAV og bor på Leknes i Lofoten.

ISBN: 978-82-516-3587-5 • Ib. kr 349,- • September

Mons Kallentoft
Høstoffer

Regnet øser ned over slottet Skogså utenfor Linköping; de tunge dråpene slår over jordene og hamrer mot kroppen som flyter i vollgraven. Det er den nye eieren av slottet som har endt sine dager der – den hensynsløse advokaten Jerry Petersson. Kriminaletterforsker Malin Fors mistenker raskt de tidligere eierne, den høyadelige familien Fågelsjö som neppe har solgt unna slektens arnested til jyplingen Petersson med glede. Men hvem var egentlig Jerry Petersson bak alle pengene, de dyre dressene og kunsten?

Dette er tredje del i Mons Kallentofts serie om drapsetterforsker Malin Fors ved politiet i Linköping. Serien ble innledet med den kritikerroste boken Midtvinterblod, som kom på norsk i 2008 – og oppfølgeren Sommerdøden, som lå mange uker på bestselgerlisten sommeren 2009.

Skrevet om de to andre bøkene i trilogien:

« … absolutt blant de beste leseropplevelsene i denne sjangeren på veldig lenge.»
Eva Nyhaug, Moss Avis

«Spennende og uvanlig.» Ingvar Ambjørnsen, VG

«Solid krimfortelling.» Ingvar Ambjørnsen, VG


Mons Kallentoft (født 1968) bor i Stockholm. Hans debutroman, thrilleren Pesetas, vant Katapultprisen i 2000.

ISBN: 978-82-516-3514-1 • Ib. kr 369,- • August • Oversatt av Nina Due

Nafisa Haji
Skriften i min panne

Enn svært aktuell roman om hvordan det er å vokse opp og leve i skjæringspunktet mellom to kulturer.

Som amerikaner med indo-pakistansk opprinnelse er det forventet at Saira Quader tar hensyn til familien i de valg hun gjør for livet. Men allerede fra barnsben av tøyer den viljesterke unge jenta de båndene familiens tradisjoner legger på henne. Istedenfor å gifte seg med en muslimsk mann og stifte familie slik søsteren gjør, utdanner hun seg til journalist og gjør hele verden til sitt hjem.

Så snur en familietragedie opp ned på Sairas liv. Etter å ha reist verden rundt for å avdekke sannheten om andres liv, må hun nå ta ansvar for sannheten om sitt eget.

«En mesterlig debutroman.» Booklist «Imponerende debut!» Publishers Weekly

Nafisa Haji er amerikaner av indo-pakistansk opprinnelse. Skriften i min panne er hennes første roman. Den har høstet gode kritikker i USA.

ISBN: 978-82-516-3559-2 • Ib. kr 349,- • September • Oversatt av Heidi Grinde

Carolina de Robertis
Det usynlige fjellet

The Invisible Mountain ble kåret til en av de ti beste debutromanene i 2009 av amerikanske Booklist. Den ligger allerede på bestselgerlistene i flere land, og har fått fantastiske anmeldelser. En aktuell, poetisk, magisk og historisk roman om kvinneskjebner, revolusjon og kjærlighet. Handlingen er lagt til 1900-tallets Uruguay.

Den første dagen i året 1900 er den lille landsbyen i Uruguay vitne til et under. En liten jente kommer til syne i et tre etter å ha vært borte i flere måneder. Vidunderbarnet, Pajarita, blir senere stammor til en rekke uvanlig sterke og selvstendige kvinner. Fra Rio de Janeiro til Eva Peróns glitrende Buenos Aires, fra landsbyens slakterbutikk til den amerikanske ambassaden i Montevideo – denne storslåtte romanen tegner et rikt bilde av de sammentvinnede skjebnene til et kontinent og en familie i omveltning.

«Fortryllende, morsom og hjerteskjærende.» Publishers Weekly

Carolina De Robertis vokste opp i en familie fra Uruguay som emigrerte til Storbritannia, Sveits og deretter til hennes nåværende bosted, California. Hun har jobbet i kvinnerettsorganisasjoner i ti år, og underviser i kreativ skriving ved universitetene i San Francisco og Southern Maine. Det usynlige fjellet er hennes første roman, og er oversatt til 12 språk.

ISBN: 978-82-516-3558-5 • Ib. kr 349,- • September • Oversatt av Heidi Grinde

Miriam Toews
Familien Troutmans eventyrlige reise

Møt familien Troutman! Hattie bor i Paris, men har nettopp blitt dumpet av sin snyltende kjæreste. I Canada går søsteren Min, som gjennom hele livet har slitt med psykiske problemer, gjennom en usedvanlig mørk periode. En kveld får Hattie en telefon fra sin elleve år gamle niese som ber tanten komme og hjelpe dem. Hattie skjønner at det er på tide å vende hjem. Når hun ankommer Canada, er suicidale Min på vei til et psykiatrisk sykehus, og Hattie blir ansvarlig for sine traumatiserte tantebarn.

Familien Troutmans eventyrlige reise er en ellevill road-trip gjennom Amerika, med en salig blanding av humor og alvor idet trioen møter de utroligste skikkelser og utfordringer.

«Med Familien Troutmans eventyrlige reise åpner Toews sin verden og frembringer en bok som tar risiko og favner vidt, uten å miste det vidd og den varme som gjorde Helvetes paradis til en bestselger … En ekstraordinært begavet forfatter.» Globe and Mail

Miriam Toews (46) bor i Winnipeg, Canada. Hun vokste opp i Steinbach, Manitoba, en liten, konservativ by dominert av mennonittkirken. Familien Troutmans eventyrlige reise er hennes femte bok. På norsk har hun tidligere utgitt Helvetes paradis (2005).

ISBN: 978-82-516-2718-4 • Ib. kr 339,- • Oktober • Oversatt av Heidi Grinde

Herman Lindqvist
Karl Johan
Jean Baptiste Bernadotte – soldaten som ble konge

Boken forteller om Jean Baptiste Bernadottes eventyrlige liv frem til han ble valgt til svensk kronprins i 1810 og tok navnet Karl Johan. Dette er historien om en mann som fikk en fantastisk karriere: Han begynte som menig soldat, steg i gradene og ble en av Napoleons generaler og senere marskalk og fyrste av Ponte Corvo – før han ble konge av Sverige og Norge.

Lindqvist stiller spørsmålet: Hvem var han egentlig, denne høyreiste mannen med de gnistrende mørkebrune øynene og det lange lokkede håret? Utvilsomt var han en av de modigste generalene, en lysende hærfører og dyktig administrator. Han var også en temperamentsfull mann. Verget var alltid for hånden, han duellerte om kvinner og kunne trekke blankt under budsjettdebatter. Hissigheten avtok aldri, og til stadighet kunne han bryte ut i verbale eksplosjoner. Herman Lindqvist har funnet mange nye interessante fakta om Bernadottes liv i arkivene, og forfatteren gir svar på spørsmålet: Hvor kom hans hissighet fra?

Herman Lindqvist (født 1943) har bakgrunn som journalist og krigskorrespondent. Siden 1990 har han vært forfatter på heltid og er i dag en av Sveriges mest leste. Herman Lindqvist er spesielt kjent for å gi et levende bilde av historiske personer og begivenheter.

ISBN: 978-82-516-3547-9 • Ib. kr 399,- • August • Oversatt av Henrik Eriksen

Neal Bascomb
Jakten på Eichmann

I sluttfasen av den annen verdenskrig rømte SS-offiseren Adolf Eichmann, den operative lederen for «den endelige løsning» på jødespørsmålet, fra amerikansk fangenskap og gjemte seg oppe i fjellene før han etter hvert flyktet fra Europa og startet et anonymt liv i Buenos Aires.

Boken forteller den dramatiske historien om hvordan den israelske etterretningstjenesten sporet opp og kidnappet Adolf Eichmann i Buenos Aires og fraktet ham tilbake til Israel. Neal Bascomb skildrer på thrilleraktig vis de ytre rammene for selve aksjonen, men tegner også et gripende bilde av persongalleriet i etterretningsteamet og de følelsene som hver enkelt – flere av dem overlevende fra Holocaust – må jobbe seg igjennom i møtet med en av historiens mest beryktede nazister.

«Autoritativ, betimelig og til å få frysninger av … Et inngående og grundig verk som overgår tidligere tilnærminger.» Washington Times

Neal Bascomb (født 1971) har arbeidet som journalist i Storbritannia, Irland og USA, og han er er nå bosatt i New York. Tidligere har han utgitt Higher (2003), The Perfect Mile (2004) og Red Mutiny (2007), norsk overs. Rødt mytteri (2008).

ISBN: 978-82-516-2483-1 • Ib. kr 369,- • August • Oversatt av Einar Blomgren

Peter Normann Waage
Leve friheten!
Om Traute Lafrenz Page og Den hvite rose

En av de alvorligste truslene mot regimet – slik ble «Den hvite rose» oppfattet av nazi-myndighetene. Heinrich Himmler ga personlig ordre om at medlemmene skulle arresteres og henrettes ved giljotinering. I motsetning til Hans og Sophie Scholl unngikk Traute Lafrenz dødsstraff. Som den eneste gjenlevende kan hun gi førstehånds beretning om den lille gruppen studenter som gikk til kamp mot tyranniet med idealisme og harmdirrende flygeblader.

Siden krigen har Traute Lafrenz Page bodd og virket som lege i USA. Hennes historie og refleksjoner er et sterkt vitnesbyrd om mot og evne til ikke-voldelig motstand.

Om Jeg. Individets kulturhistorie (2008):

«Et ruvende verk og samtidig besettende lesning fra første til siste side.»
Jostein Gaarder

«Storverk fra Waage. Omfattende, velformulert og krystallklar gjennomgang av jeg’ets historie.» Cathrine Krøger, Dagbladet

Peter Normann Waage (født 1953) er forfatter, journalist, Russlands-kjenner og kulturhistoriker. I en rekke bøker og som mangeårig lederskribent og kommentator i Dagbladet har han konsekvent talt individets sak. Traute Lafrenz Page traff han første gang i 1984.

ISBN: 978-82-516-2746-7 • Ib. kr 369,- • August

Henrik Höjer
Al Capone
Gangsteren og den amerikanske drømmen

Chicago. 1920-tallet. Jazzen blir født, skyskrapere blir bygget og forbudstiden tar til. Det er med dette som bakteppe at Al Capone gradvis bygger seg opp som konge av Chicagos kriminelle underverden og til slutt blir byens største kjendisgangster.

Boken gir et spennende innblikk i forbudstidens Chicago, hvor de blå tonene fra jazzorkestrene stadig oftere blir overdøvet av lyden fra knatrende maskingeværer. Forfatteren forsøker å sette Al Capone inn i en sammenheng og skildrer gangsterkongen i lys av sin samtid. Vi følger Capone fra fattigdommen i Brooklyn via den kriminelle tilværelsen i Chicago til fengselsoppholdet på Alcatraz. Boken kaster nytt lys over en av historiens mest sagnomsuste gangstere, som hadde en rekke mord på samvittigheten, men som endte opp i fengsel for skattebedrageri.

Henrik Höjer ble født i Gävle i 1968, og er en svensk historiker. Han arbeider som journalist i tidsskriftet Forskning & Framsteg og har tidligere gitt ut biografien Sveriges argaste liberal – Carl af Forsell (2007).

ISBN: 978-82-516-3551-6 • Ib. kr 369,- • August • Oversatt av Einar Blomgren

Parisoula Lampsos
Mitt liv med Saddam

Parisoula Lampsos treffer Saddam Hussein når hun akkurat har fylt seksten år. Hun er datter til en gresk forretningsmann og dessuten utrolig vakker. Saddam fyller snart trettito år og er ny i det mektige Baathpartiet. De forelsker seg og dermed er hennes skjebne bestemt.

”Hver familie i Irak har sine sorgens minner av Saddam Husseins tid ved makten. En henrettet make, sønner som er drept i krig eller døtre som er sporløst forsvunnet. Alle har noe å minnes med avsky. Hver gang noen banket på døren ble man redd. Hvem kommer? Hvem tar hvem? Hva skjer? Skyldig eller uskyldig spilte ingen rolle, å spørre etter grunnen var meningsløst. For å forstå det jeg har å fortelle må man forstå disse vilkårene. Saddam Hussein var en mann som ikke hadde noen motforestillinger mot å drepe egen familie. Hvorfor skulle han beskytte meg?”

Lena Katarina Swanberg, forfatter og journalist, har intervjuet Parisoula Lampsos over en lang periode og skrevet en gripende historie om hennes dramatiske liv i skyggen av en fryktet diktator.

ISBN: 978-82-516-3613-1 •Ib. kr 339,- • Oktober • Oversatt av Hege Frydenlund

Håvard Rem
Forbyttet

Vi er i en by i Nord-Trøndelag få år etter krigen. To norske kvinner forlater fødestua i samme taxi. De sitter med hvert sitt guttebarn i fanget. En av guttene skal snart døpes Bjørn.

Nesten seksti år senere, i 2006, får Bjørn vite at det var skjedd en feil på sykehuset. Barna var blitt forbyttet.

Som etablert familiemann og næringsdrivende blir Bjørn konfrontert med livets store spørsmål. Vi lager oss alle en fortelling om våre liv, men i godt voksen alder tvinges Bjørn til å skrive sin helt på nytt.

DNA-tester gir ham noen svar, men ikke alle: Hva er arv? Hva er miljø? Og hvem visste hva i det lille samfunnet?

Dag for dag og situasjon for situasjon må gjenoppleves, helt tilbake til barndommen. Hvorfor la han ut på nattlige vandringer som liten gutt? Og hvorfor gikk han alltid i retning av det hjemmet der hans biologiske foreldre bodde?

ISBN: 978-82-516-3577-6 • Ib. kr 339,- • Oktober

Liselotte Haugsnes
Tittel ikke klar

Dette er historien om en familietragedie. I 2004 drepte kommunelegen i Våler sin fraseparerte kone før han tok sitt eget liv. Her forteller datteren Liselotte (28) om hvordan sorgen, sjokket og skyldfølelsen preget henne og de tre søsknene lenge etterpå.
Vi får også et innblikk i tiden før dødsfallene: Om farens omfattende pillemisbruk som til slutt kostet ham både legelisensen og ekteskapet. Dette er noe av forklaringen på hvorfor han valgte en slik utgang på livet. Hvorfor han tok med seg ekskona i døden er fortsatt et ubesvart spørsmål.

Dette er en meget sterk og personlig beretning fra en ung kvinne med en helt spesiell historie. Hennes høyeste ønske er å hjelpe barn som er utsatt for familievold eller som har opplevd noe liknende. Derfor har hun skrevet denne boken.

ISBN: 978-82-516-3556-1 • Ib. kr 339,- • Oktober

Jan-Erik Petterson
Stieg Larsson

Stieg Larsson døde i november 2004, bare 50 år gammel. Tidligere samme år hadde Norstedts Forlag antatt de tre ferdigskrevne delene av det som skulle bli den bestselgende Millenniumserien.

Bøkenes voldsomme popularitet og de tragiske konfliktene mellom de etterlatte har siden den gang vært forsidestoff i medier verden over. Men Stieg selv er fortsatt relativt ukjent. De verdensberømte romanene skrev han mye for moro skyld. Sitt livs store engasjement hadde han i internasjonalismen, kampen mot fascismen og nazismen og for kvinners rettigheter.

Jan-Erik Petterson skriver i denne boken om Stieg Larssons oppvekst i Västerbotten, hvor han allerede tidlig i tenårene engasjerte seg politisk. Han skriver om Stiegs vinglete, men likevel entydige journalistiske bane, hans lange reiser, den uutrettelige kampen mot høyreekstremismen, det harde, ofte utakknemmelige arbeidet med avisen og stiftelsen Expo og om de politiske bøkene han utga.

Stieg Larsson var selv sikker på at hadde skrevet noe bra da han var ferdig med sine tre romaner. Med suksessen som ventet hadde ingen kunnet forutse.

Jan-Erik Petterson er frilansjournalist, har vært sjefredaktør for Svensk Bokhandel og forlagssjef på Ordfront Forlag.

ISBN: 978-82-516-3525-7 • Ib. kr 349,-• August • Oversatt av Arild Rønsen

Kitty Kelley
Oprah Winfrey
En biografi

I april ble Kitty Kelleys uautoriserte biografi om Oprah Winfrey lansert på Joy Behars tv-show i USA. Kelley er kjent for å ha en nærgående penn. Hennes biografier inneholder ofte lite flatterende anekdoter og detaljer. Biografien om USAs rikeste kvinne og dronningen av tv-show er trykket i et førsteopplag i USA på 500 000 eksemplarer.

Oprah Gail Winfrey (født 1954) er kjent som vertinne i eget tv-show, produsent og filantrop. Best kjent er hun for sitt Oprah Winfrey show som har vunnet en rekke priser. Hun har ligget øverst på listen over verdens rikeste afro-amerikanere, er den fremste fargede filantrop i USAs historie og karakteriseres som den mest innflytelsesrike kvinne i verden.

Kitty Kelley (født 1942) er i seg selv et salgsargument for de bøkene hun skriver og utgir. Som amerikansk undersøkende journalist har hun skrevet flere bestselgende uautoriserte biografier om kjendiser og politikere, blant annet om Jacqueline Kennedy Onassis, Elizabeth Taylor, Frank Sinatra, Nancy Reagan, den engelske kongefamilien, Bush-familien – og nå Oprah Winfrey.

ISBN: 978-82-516-2659-0 • Ib. kr 339,- • Oktober

Knut Fjeld
Han kom fra skog
Dagfinn Grønoset – journalist, forfatter og medmenneske

Forfatter og journalist Dagfinn Grønoset var en trendsetter innenfor norsk journalistikk og sakprosa. På 1950-tallet åpnet den lavmælte tryslingen dørene for vanlige menn og kvinner, som Anna i ødemarka. Han slapp dem til i avisspaltene, inn mellom bokpermene og ut av radiohøyttalerne, og dermed inn i folks bevissthet og hjerter. Et tiår etter også på fjernsynsskjermene. Dagfinn Grønoset skrev hverdagsmenneskenes evangelium, og ble belønnet med Kongens gull for det. Han dannet skole. Andre fulgte etter.

Han var en multimedial journalist mange tiår før begrepet ble påfunnet, og forfatter av 22 bøker med et samlet opplag på 400 000 eksemplarer, med utgivelser i 15 land.

Dagfinn Grønoset ville bakom blånene og innenfor menneskers sinn. Dit kom han også.

ISBN: 978-82-516-3512-7 • Ib. kr 349,- • September

Sigurd B. Hennum
Presseliv

Sigurd B. Hennum har vært pressemann i mer enn en mannsalder. Han kom til ærverdige gamle Morgenbladet i 1951. Fra 1955 til han ble pensjonist i 1995 var han knyttet til Aftenposten blant annet som stortingsreferent, redaktør av A-Magasinet, redaksjonssjef og redaktør i avisen.

I denne boken skriver Hennum om mennesker han har møtt og om små og store hendelser gjennom et langt og meget aktivt presseliv. Her møter vi Torvald Stoltenberg (som ”ansatte” Hennum i Morgenbladet!), Kjell Arnljot Wig, sportskommentatoren Finn Amundsen (”NIFF”), fotografen Ingvar Møllerstad, Per Egil Hegge, sjefredaktørene Torolv Kandahl, Hans Vatne, Egil Sundar, Trygve Ramberg og Andreas Norland. Hennum skiver også om sine møter med Herman Wildenvey, Tarjei Vesaas, Axel Jensen, en meget temperamentsfull Sonja Henie og fredsforkjemperen Adolfo Perez Esquivel under ”den skitne krigen” i Argentina.

ISBN: 978-82-516-2527-2 • Ib. kr 299,- • August

Andreas Norland
Huset Schibsted
Tidens speil

Dette er historien om hvordan en foreldreløs vaisenhusgutt la grunnlaget for et internasjonalt mediekonsern: Boken forteller om boktrykker Christian M. Schibsted som startet Aftenposten, sønnen Amandus som gjorde den til Norges største avis og etterkommerne som overtok VG og deretter utviklet Schibsted-konsernet.

Aftenposten feirer i år sitt 150-årsjubileum. Schibsted-konsernet omfatter flere av landets fremste aviser, storaviser i Sverige og rundt om i Europa, filmproduksjon, internettselskaper, dessuten et av Norges største bokforlag, Chr. Schibsteds Forlag, som utgir boken.

I Huset Schibsted skildrer Andreas Norland, sjefredaktør i bl.a. VG og Aftenposten i årene 1977 til 1994, utviklingen som førte til at den særdeles tradisjonspregede familiebedriften Aftenposten ble til dagens børsnoterte, strømlinjeformede Schibsted ASA.

Boken er en livfull og frodig illustrert beretning om hvordan Aftenposten dels avspeilte, dels bidro til å forme, samfunnet fra årene rundt forrige århundreskifte, og hvordan Verdens Gang i årene etter 2. verdenskrig påvirket livet i Norge og forandret norsk presse.

ISBN: 978-82-516-2627-1 • Ib. kr 499,- • November

Jan Hedenstad og Rolf Arne Odiin
Holmenkollen

Praktboken om praktanlegget!

Holmenkollen er ikke bare Oslo stolthet og Norges mest besøkte turistattraksjon. Det er kanskje verdens mest kjente vintersportsarena. I denne boken kan du følge utviklingen fra den spede starten på gamle Iversløkken til det nye flotte hoppanlegget i Holmenkollen. Her er det lange svev og flotte nedslag – og vi følger bakkerekordenes ferd fra 21,5 til 136 m. Du får presentert de store dramaene gjennom ett OL og seks verdensmesterskap. Da Brå brakk staven, under Ski-VM i 1982, er kanskje tidenes mest berømte norske idrettsøyeblikk. Og Kollen er mer enn en arena for toppidrett: her er det barneskirenn, handikappidrett, døveleker, konserter og en rekke andre arrangementer. Boken inneholder intervjuer med mange store Kollenprofiler, inkludert H.M. Kong Harald.

ISBN: 978-82-516-3533-2 • Ib. kr 499,- • November

Juha Nurminen og Matti Lainema
Ultima Thule

Dette er historien om oppdagelsene av de arktiske områdene, fra oldtiden og helt frem til åpningen av Nordvest- og Nordøstpassasjen og erobringen av Nordpolen. Det begynte med grekeren Pytheas som omkring 320 f.Kr. foretok en reise nordover, til Thule. Pytheas skriver at Thule lå seks dagers seilas nord for England, og han beskriver islagt hav og en forunderlig midnattssol.

I norrøn tid seilte vikingene på oppdagerferder i arktiske strøk. De seilte til Kolahalvøya og Kvitsjøen, dro til Island og oppdaget Grønland og Vinland. Senere fulgte andre i deres kjølvann: Barents, Bering, Nordenskiöld, Peary, Cook, Franklin, Nansen og Amundsen. Her fortelles alle de dramatiske historiene om ferdene til de ugjestmilde polstrøkene. Det er beretninger om heltemot: Noen av oppdagerne vendte hjem i triumf og vant seg evig ry, andre gikk under i isødet.

Boken er rikt illustrert med historiske bilder og kart. Mange av kartene er tidligere ikke publisert i bokform.

ISBN: 978-82-516-3568-4 • Ib. kr 599,- • Oktober • Oversatt av Kjell Olaf Jensen

Dag Otto Lauritzen og Bjørn Atle Eide
På hjul med Dag Otto

Her er håndboka for deg som søker den helt spesielle sykkelopplevelsen i Europa – enten som sykkelturist eller tilskuer. I 20 år har Dag Otto Lauritzen syklet Europa rundt som proffsyklist og ekspertkommentator, og nå deler han sine erfaringer med deg som ønsker å reise til utlandet for å oppleve ekte sykkelkultur og store sykkelbegivenheter.

I På hjul med Dag Otto får du tips om de mest populære rutene for sykkelturister, de viktigste mosjonsrittene og sykkelkulturen i Danmark, Storbritannia, Belgia, Nederland, Tyskland, Sveits, Spania, Italia – og Norge. Den erfarne mosjonisten og motivatoren gir deg også treningsprogrammer og oppskriften på hvordan du best forbereder både deg selv og sykkelen på en sykkelferie. I tillegg røper Dag Otto sine helt spesielle personlige favoritter blant restauranter, hoteller, mat og severdigheter.

ISBN: 978-82-516-3527-1 • Ib. kr 349,- • Oktober

Cecilie Christina Sandberg
En smak av Norge

En smak av Norge er en hyllest til norske råvarer og det norske kjøkken. Kokeboken inspirerer til reiser i eget land og til å utforske steder man ikke visste at fantes. Langstrakt og vakkert, med dramatisk og variert natur har Norge noe å by på for enhver smak. Dette gjenspeiler seg i et bredt sortiment av råvarer, matkultur og opplevelser.

Oppskriftene er varierte, de har ulike vanskelighetsgrader og skal kunne varieres slik at de passer til frokost, middag og kvelds, til hverdags og til fest. På sin vei rundt i Norge har forfatterne møtt mange ildsjeler som brenner for hjemstedet sitt, for sin regions matkultur og råvarer, og som har bidratt i denne boken med sine beste oppskrifter. Uten hjelp fra både dyktige hobbykokker og høyst profesjonelle utøvere, hadde denne boken aldri sett dagens lys.

Cecilie Christina Sandberg er svært opptatt av mat og har vært en lidenskapelig hobbykokk i over 15 år. Hun er statsviter av utdanning, og har en mangfoldig yrkesbakgrunn, blant annet som ansatt i Norges Bank, Telenor Media, dokumentar- og filmproduksjonsselskapet Motlys, møbelkjeden Living og treningskjeden Sats. Dette er hennes første kokebok.

ISBN: 978-82-516-2688-0 • Ib. kr 499,- • August

Sigmund Falch
Redlight Setesdal

Sigmund Falch fortsetter sitt viktige arbeid med å komplettere gamle bilder, slik at deres hele og fulle mening kommer frem i lyset.

Denne tredje boken fortsetter i sporet etter Ho peika på Ceylon og viste ein pupp og Dei likar ikkje grovisar i Rotary. De som syntes disse bøkene var morsomme, vil også like denne nye boken.

«Jeg har ikke ledd så mye siden jeg oppdaget "Larsons gale verden". Uten tvil den mest fargerike sort/hvitt-boka som noen gang er utgitt.» Espen Eckbo

ISBN: 978-82-516-3621-6 • Ib. kr 249,- • Oktober

Rick Riordan
Percy Jackson
Titanens forbannelse

Percy Jackson mottar en bekymret melding fra sin gode venn Grover, som har oppdaget to nye, mektige halvguder. Annabeth og Thalia drar av gårde sammen med Percy for å hjelpe Grover. Bevæpnet med bronsesverdet Anaklusmos er de forberedt på det meste … tror de. Titanen Kronos har imidlertid satt opp en utspekulert felle, og de unge heltene er i ferd med å gå rett i den!

Percy og vennene hans står overfor sin farligste utfordring hittil. Klarer de å bryte den grusomme Titanens forbannelse?

Titanens forbannelse er tredje bok i den bestselgende, prisbelønte og kritikerroste Percy Jackson-serien. I april 2010 har serien ligget 143 uker på New York Times bestselgerliste, og bøkene får stadig nye tilhengere.

«Likte du Harry Potter, vil du elske Percy Jackson.» Aftenposten

«En garantert suksess.» VG

Rick Riordan bor i San Antonio med kona og sine to sønner. Han har tidligere jobbet som lærer, men er nå forfatter på heltid.

ISBN: 978-82-516-2717-7 • Ib. kr 299,- • Oktober •
Oversatt av Torleif Sjøgren-Erichsen
Alder: 9 – 15 år

Michael Grant
Gone
Løgner

Det er nå sju måneder siden alle de voksne forsvant. Borte. Alt skjer på én natt. En jente som døde går nå rundt blant de levende. Zil og The Human Crew setter fyr på Perdido Beach, og gjennom røyken og flammene får Sam øye på gutten han frykter mest: Drake. Men Drake er jo død! Sam og Caine beseiret ham og Mørket for noen måneder siden – trodde de.

Mens Perdido Beach står i flammer, raser konfliktene: Astrid mot Byrådet, The Human Crew mot mutantene og Sam mot Drake – som har gjenoppstått fra de døde og er klar for å fortsette der han og Sam slapp. Skumle rykter sprer seg også som ild i tørt gress. Orsay og hennes kompanjong Nerezza påstår at døden er en mulig vei ut av Rebus. Forholdene er verre enn noen gang, og ungdommene er desperate. Men er de desperate nok til å tro at døden kan sette dem fri?

Michael Grant er pseudonymet til forfatteren Michael Reynolds. Han er bosatt i North Carolina, med kone og to barn. Sammen med kona er Michael også medforfatter av den populære science fiction-serien Animorphs og serien Everwood. Gone – Løgner er tredje bok i en serie på fem.

ISBN: 978-82-516-2591-3 • Ib. kr 339,- • Oktober •
Oversatt av Torleif Sjøgren-Erichsen

«Rett og slett knallbra!» Stephen King

Alder: 10 – 16 år

Neil Gaiman
Kirkegårdsboken

Denne originale og prisbelønte boken handler om en gutt som vokser opp på en kirkegård. Nobody Owens, eller Bod blant venner, er en helt normal gutt. Han ville ha vært fullstendig normal hvis han ikke hadde bodd på en kirkegård, hvor han blir oppdratt og utdannet av spøkelser.

Det er utfordringer og spenning for Bod på kirkegården. Men i verden utenfor kirkegården lurer den virkelige faren. Mannen som drepte familien hans leter fremdeles etter han.

- Bestselger fra mannen bak Coraline, Stardust og Sandman-serien.
- Kultstatus
- New York Times bestselger
- Tildelt den prestisjetunge Newbury-medaljen – verdens eldste barnebokpris, samt en rekke andre priser
- Kritikerfavoritt!

«Denne kommer til å bli en klassiker blant barnelitteraturen.» Independent «Fengslende lesning man ikke glemmer.» The Times

ISBN: 978-82-516-3508-0 • Ib. kr 299,- • September •
Oversatt av Stian Omland • Illustrert av Chris Riddell
Alder: 9+

Jay Asher
13 gode grunner

Du kan ikke stoppe framtiden. Du kan ikke spole tilbake fortiden. Den eneste måten å avsløre hemmeligheten på er å trykke play … På vei hjem fra skolen finner Clay Jensen en pappeske med kassetter utenfor trappa si. Kassettene er fra Hannah Baker, en jente i klassen hans som døde 14 dager før. Han vil ikke ha noe med disse kassettene å gjøre. Hannah er død. Og hemmeligheten hennes bør bli begravd med henne. Men så hører han Hannas stemme si at han er en av de 13 grunnene til at hun er død. Gjennom hele natten lytter Clay til Hannas stemme, han blir guidet rundt i den lille hjembyen … og oppdager på veien noe som forandrer livet hans for alltid.

«En mesterlig og fengslende debut fra en talentfull forfatter.» Kirkus Reviews

«Jay Asher´s debutroman er uhyggelig, vakker og overveldende.»
Chicago Tribune

Les mer om boken på www.thirteenreasonswhy.com. 13 gode grunner har ligget på New York Times bestselgerlister i 53 uker! Den har høstet flere priser og har blitt en storfavoritt blant kritikerne.

Jay Asher fikk ideen til debutboka mens han gikk i et museum. I en audioturguide ble han slått av flyktigheten til stemmen i øret – en kvinne som beskriver akkurat hva han ser på - men ikke er der. Jay bor på sentralkysten i California. Les mer på www.jayasher.blogspot.com

ISBN: 978-82-516-3581-3 • Ib. kr 299,- • September • Oversatt av Nina Aspen
Alder: 13+

Laura Buller mfl.
Kult å kunne om kroppen

Boken tar for seg alle de fascinerende tingene som foregår inni kroppen din – slik du aldri har sett det før! Med tekst skrevet på målgruppens premisser, uventede og morsomme vinklinger på stoffet og kult design tas leseren med på en reise både gjennom kroppens historie – fra Darwins evolusjonsteori til fremtidens genteknologi – og en reise gjennom selve kroppen – fra hjernen til tåneglene!

Logg deg innpå Heartbook og sjekk statusen til hjertet minutt for minutt.
Er det noen sammenheng mellom oppfinnelsen av livreddende vaksiner og noen budeier? Reis med Blodbanen – garantert uten forsinkelser! Les den fantastiske historien om hvordan slurv førte til oppdagelsen av livsviktig medisin.
Bli med på utdelingen av den prestisjetunge Lever®-prisen.

ISBN: 978-82-516-3540-0 • Ib. kr 299,- • September •
Oversatt av Dorthe Erichsen
Alder: 10+

Dreamworks Treasury
Shrek

Les de herlige historiene fra filmene til Dreamwork. Fortellinger som allerede har blitt klassikere og er elsket av barn i alle aldersgrupper!

Shrek og hans noble Esel, redder prinsesse Fiona fra tårnet som blir voktet av dragen. Shrek og Fiona blir forelsket, og kunne godt ha levd lykkelig i alle sine dager. Hvis det ikke hadde vært for Fionas hemmelighet ...

Alder: 4 – 8 år

ISBN: 978-82-516-3606-3 • Ib. kr 149,- • September • Oversatt av Tore Sand

Dreamworks Treasury
Madagaskar

Dyrene fra New York, løven Alex, sebraen Marty, flodhesten Gloria og sjiraffen Melman ender opp på en øde øye ute utenfor Madagaskar. Snart er de desperate etter å komme seg tilbake til sivilisasjonen. Greier de å overleve i villmarken?

Alder: 4 - 8 år

ISBN 978-82-516-3604-9 • Ib. kr 149,- • September • Oversatt av Tore Sand

Dreamworks Treasury
Kung Fu Panda

Po er en småfet Panda som drømmer om å bli kung fu-mester. Helt tilfeldig blir han valgt ut som den berømte Dragekrigeren. Kan Po lære seg Drageskriftrullens hemmelighet på rekordtid, og ta knekken på den onde snøleoparden Tai Lung?

Alder 4-8 år

ISBN 978-82-516-3605-6 • Ib. kr 149,- • September • Oversatt av Tore Sand

Mauri Kunnas
Tolv gaver til julenissen

Det er elleve dager igjen til julaften, og Nisse-Nils får en idé. I år skal han gi julenissen noe skikkelig fint i julegave – han skal få én gave for hver dag som går, og den aller fineste på selve julaften. Julenissen skal nok bli overrasket! Det blir han også, men ikke helt på den måten Nisse-Nils hadde tenkt seg …

Julestemningen er sikret i denne morsomme og sjarmerende fortellingen. Mauri Kunnas’ fargesprakende, detaljrike og humoristiske illustrasjoner kombinert med en koselig historie, gjør dette til en juleklassiker man tar frem år etter år!

Alder: 3 – 8 år

ISBN: 978-82-516-3616-2 • Ib. kr 229,- • August • Oversatt av Bjørn Rønningen

Mauri Kunnas
Robin Hood

Kunnas tolker den klassiske historien til Robin Hood på sitt eget sjarmerende vis. Alle kjenner Robin Hood! Han er en lavkaste i Sherwoodskogen som stjeler fra de rike og gir til de fattige. Han og de glade mennene hans kommer stadig i trøbbel med sheriffen av Nottingham, men når sheriffen får fingrene sine i den største paien han noensinne har sett – får han seg en ordentlig overraskelse!

Mauri Kunnas feirer 30 år som artist i år! Han er internasjonalt kjent for sine særegne og morsomme versjoner av høyt elskede klassikere. Han er Finlands mest suksessrike forfatter og illustratør for barn og er oversatt til 30 språk.

Alder: 3 - 8 år

ISBN 978-82-516-3610-0 • Ib. kr 229,- • August • Oversatt av Espen Hagerup

Jan Kjær
Menneskejegeren
Kannibalens bytte

Den maktsyke grev Dimitri har stjålet Jegerboken. De tre menneskejegerne Ezra, Selina og Luka leiter etter boken. Men i den heseblesende jakten er det ikke alltid lett å skille venner fra fiender og Luka må gjøre et vanskelig valg.

Luka er ikke lenger jegeren men den jagede. Med landets mest nådeløse menneskejegere i hælene må Luka virkelig bruke det han har lært.

Alder: 9 – 13 år

ISBN: 978-82-516-3542-4 • Ib. kr 139,- • Oktober •
Oversatt av Fredrik Bjerke Strand

Merlin P. Mann og Jan Kjær
Taynikma
Skyggedyrene og Tenebora

I høst kommer en ny bok i Taynikma-serien med fortellingene Skyggedyrene og Tenebora. Boken er en fortsettelse av bok 5 Den siste kampen.

Skyggedyrene
Fyrstinnens makt er brutt og klanene vinner store seire over Klanakas undertrykkere, men på en stor klanfest kommer en gutt løpende med en uhyggelig nyhet. En landsby er overfalt av digre dyr og de må begynne jakten øyeblikkelig. Men er det bare snakk om ville beist, eller er det noe mer og langt farligere som er på vei?

Tenebora
Porten til skyggenes verden er ikke lengre sikker, og det er bare en måte å stoppe en invasjon av skyggene på. Koto og Gekko må dra tilbake til den farlige skyggeskogen og på veien må de gjennom landet i mørket Tenebora.

ISBN: 978-82-516-6109-6 • Ib kr. 139,- • Oktober
Alder: 7 - 12 år

Årbøker

Hvem Hva Hvor 2011 ISBN: 978-82-516-3578-3 Oktober Ib. kr 349,-
Polets 500 beste 2011 ISBN: 978-82-516-3588-2 November Ib. kr 299,-
Værdagbok 2011 ISBN: 978-82-516-3579-0 September Ib. kr 249,-
Sportsboken 2010 ISBN: 978-82-516-3580-6 November Ib. kr 369,-
Guinness World Records 2011 ISBN: 978-82-516-3585-1 September Ib. kr 339,-


Del denne pressemeldingen på: