Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Høstliste 2010 Juritzen Forlag
Krim og samfunnsengasjement.
Av Bent Johan Mosfjell, 29. August 2010, kl. 13.40

Pressemelding fra Juritzen Forlag:

Juritzen ForlagHøstlisten i år er spekket med krim, samfunnsengasjement og åpenhjertige og frittalende utgivelser. Åtte nye og spennende titler står på listen.

Kriminaldebutant Jan-Erik Fjell overrasker med sin briljante kriminalroman og en av nåtidens kanskje viktigste samtidsforfattere utgir sin første roman på over ti år.

Julen ringes inn med den tredje boken i serien til Bestemors eventyr og juleromanen Glassarven.

Vår store salgssuksess, Cecilia Samartin, runder i løpet av høsten 500 000 solgte bøker av hennes tre første romaner, og vårt mål er å få hennes bøker inn på topp 3 på alle tre listene: innbundet, fakta og pocket.

I september kommer hun ikke bare med en bok, men to! Romanen ”Mofongo” og ”Mofongo kokebok – Mat for sjelen”, ser vi frem i mot å få inn på topplisten.

Vi er stolte over de kommende og spennende høstutgivelsene og vi gleder oss til debatten rundt Ingeborg Moræus Hanssens ”Kinodager” og Einar Gelius ”Sex i Bibelen”.

Høstliste 2010

Tysteren
Jan-Erik Fjell

Bokhandlernes favoritt Allerede før lansering har krimdebutant Jan-Erik Fjell allerede blitt bokhandlernes favoritt. Dette er en av årets virkelige store overaskelser. Forlegger, Arve Juritzen sa følgende etter at han hadde lest manuset: ”Jeg var sikker på at jeg var utsatt for en spøk. At en 28-åring uten litterær erfaring kunne skrive en så god kriminalroman, trodde jeg rett og slett ikke noe på.” Nå kjenner vi sannheten, og det er bare å la seg imponere over krimdebutanten Jan-Erik Fjell.

Førsteopplaget er allerede utsolgt på lageret og boken har allerede høstet mange gode anmeldelser:

Flytt deg, Jo Næsbø!
Stavanger Aftenblad

Han imponerer. Han greier å fange leseren og har skapt et plott med en internasjonal svung.
Fredrikstad Blad

Tysteren er den beste boken jeg har lest av en krimdebutant!
Anette Harberg, Bokhandler

Imponerende krimdebut. Spennende og velskrevet!
Liv Gade, Bokinspirator

Vi befinner oss på 60-tallet. Byen er New York City. Storbyens fryktede mafiafamilie Locatelli tar Vincent Giordinao inn i varmen etter at han har henrettet en tyster. Parallelt, 50 år senere, blir Fredrikstads ”riking” kaldblodig drept i det som virker som et økonomisk motivert kriminalitet. På en finurlig måte blir begge historiene knyttet sammen til en fiffig grand finale!

Mofongo
Cecilia Samartin
Utgis: 3.september

Magisk Samartin
Cecilia Samartin har grepet manges hjerter og har med sine 3 første romaner toppet boklistene. Drømmehjerte og Salvadoreña har nå ligger i over 1 år på topp 3 listen over mest solgte bøker i Norge. Hun runder nå 500 000 solgte eksemplarer! Mofongo er Samartins fjerde roman. Sebastian drømmer om å være som de andre gutta, å kunne løpe som en vind over fotballbanen og sparke ballen i en perfekt bue, rett i mål. Men en hjertefeil gjør at han må stå på sidelinjen. Sebastian finner sin arena på kjøkkenet hos Abuela Lola, og sammen tilbereder de store middager med eksotiske retter fra bestemors hjemland Puerto Rico. Dette fører en splittet familien sammen rundt middagsbordet. "Et måltid tilberedt med kjærlighet nærer ikke bare kroppen, men også sjelen", sier Abuela Lola.

Mofongo er Samartin-magi på sitt aller beste. Dette er en fortelling om å danse med døden, om hvordan små seire bygger vakre liv, om kjærlighet og lengsel gjennom generasjoner og hjerter som brister på så mange måter. Mofongo viser at skille mellom glede og sorg ikke skjørt, men nesten usynlig.

Mofongo – Mat For Sjelen
Cecilia Samartin
Utgis: 3.september

I Cecilia Samartins nye roman Mofongo lager abuela Lola og hennes barnebarn, Sebastian, magiske matretter som fører en splittet familie sammen.

I denne boken får du alle oppskriftene - Oppskrifter som har vært i Cecilias familie i flere generasjoner. Oppskriftene som de tok med seg i hjertene sine da de flyktet fra Cuba, og som siden har vært deres sterkeste minner fra et tapt hjemland. Dette er en personlig kokebok der Cecilia forteller om sin oppvekst og tar deg med hjem for å møte hennes store cubanske familie. En litterær kokebok med eksotiske matretter du kan lage!

Lakunen
Barbara Kingsolver
Utgis: oktober
Vinner av Orange Prize 2010, nå på norsk!

Barbra Kingsolver er en av nåtidens viktigste samtidsforfattere. I 1998 ga hun ut Gifttreet og boken ble skrytt opp i skyene internasjonalt. Lakunen er Kingsolver første roman på over 10 år og boken følger i samme gode fotspor som sin forløper.

Skru tiden tilbake 60 år. Harrison Shepard og hans mor Salome står mitt opp i konflikten mellom et hjertevarmt liv i Mexico og mulighetene i 50 tallets harde USA. Romanen er spekket av historiske hendelser der virkelige personer flettes sammen med vakre og åpenhjertige erindringer.

En svært begavet forfatter. Boken vil ta pusten fra deg. Fortryllende.
New York Times

Kingsolver mangler sidestykke i moderne litteratur. Hennes beskrivelser er magisk lyrikk med røtter i hverdagslivet
Washington Post

Kinodager
Ingeborg Moræus Hanssen
Utgis: 11.oktober

Åpenhjertig Moræus Hanssen
Ingeborg Moræus Hanssen har viet 25 år av sitt liv til film og kino. I disse årene var hun en høylytt og kontroversiell forkjemper for kvalitetsfilm, og levde et liv blant de største kulturpersonlighetene. Etter at hun for fem år siden motvillig måtte gå av som kinodirektør, har hun ikke villet snakke om film og sin kinokarriere. Men nå er hun endelig klar til å fortelle om sine 9000 spektakulære kinodager. Boken er rikt illustrert med private bilder og oppsiktsvekkende møter med noen av Norges mest kjente personer.

Sex i bibelen
Einar Gelius
Utgis: 14. Oktober

Overraskende avsløringer
Frittalende sogneprest, Einar Gelius, har lest Bibelen på nytt fra første til siste side. Gjennom personlige argumenter avdekker hva Bibelen sier om sex. Boken vil avsløre og overaske hva som står og hva som ikke står beskrevet. Det er rått, brutalt og naturlig. Gjennom egne meninger argumenterer Gelius om hvorfor Bibelen ikke kan brukes til å fordømme seksuell praksis.

Bestemors Bok Om Jul
Red. Elin Prøysen
Utgis: 8. November

God innbundet familietradisjon
Dette er tredje bok av serien Bestemors eventyrbok. De to foregående bøkene har allerede solgt 17 000 eksemplarer! Alle barnas favoritter er samlet i en og samme bok.

Bokens store sensasjon er Bjørn Rønningens nye fortelling med Fru Pigalopp og Skomaker Andersen. Aldri før har disse to kjære og meget forskjellige karakterene møttes. Videre byr boken på nye og flotte illustrasjoner fra Vivian Zahl Olsen. De gode historiene kommer i fleng. Det diskes opp til jul i Blåfjell og Pippi inviterer til jul i Villa Villakulla. Bli med på juletrefest med vår alles Lillebror og Knerten og vær med og prøv å finne skjegget i Putti Plutti Plott!

Glassarven
Marci Alborghetti
Utgis: 8.November

Gripende julemirakler
Fra sin mor har Ana arvet 12 meget vakre juleornamenter. For at de ikke skal bli ødelagt under krigen, sender hun dem til sin kusine Filomena. Hun sprer figurene til flere generasjoner, men etter førti år vil hun samle de 12 krystallfigurene og eierne på julaften. En vakker, tårevåt fortelling om familiebånd, reisen hjem og noen julemirakler…


Del denne pressemeldingen på: