Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Høstliste Omnipax
Ingunn Aamodt, Jon Ewo m.fl.
Av Bent Johan Mosfjell, 29. August 2010, kl. 13.01

Pressemelding fra Omnipax:

OmnipaxI høst kommer Omnipax med 16 titler, 12 norske og 3 oversatte. Disse er sjangerfordelt på 6 billedbøker, 3 tekstbøker, 2 ungdomsbøker og 5 faktabøker. Vi har flere forfattere som er nye på Omnipax, men ingen debutanter. Og flere av våre faste forfattere som Ingunn Aamodt, Kari Sverdrup, Bjørn Arild Ersland og Jon Ewo kommer med bok, sistnevnte sågar to. ”Søsterparten” av forfatterne og illustratørene er kvinner.

Ingunn Aamodt
Den tredje store Pulverheksboka

Samlebok bestående av Pulverheksa og Skattesnusk og Pulverheksa og Krokodillen og Pulverheksa leter etter Grønnskollingen.

ISBN: 9788253033259
Innb. 249,-
Utkommer oktober

Bøkene om Pulverheksa har solgt over 165 000!

Kazuno Kohara
Lille Trollmann
Oversatt fra engelsk av Anne Horn

Japanskfødte Kohara følger opp fjorårets Spøkelseshuset med det samme nydelige retroaktige uttrykket, denne gang i lilla, grønt og svart.

Lille Trollmann er lei seg. Hvor mye han enn prøver, klarer han ikke å fly, enda det er første krav til en ekte trollmann. Så møter han den brødbakende dragen (ganske praktisk å bake brød med egen ild) som vil lære ham kunsten. Da hans venn dragen er i fare, må Lille Trollmann advare ham. Og eneste mulighet er – å fly. Fra 3 år.

ISBN 9788253033617
Innb. 199,-
Utkommer august

Janniche Hilleren og Cecilie Seim (ill.)
Tussetrollet flytter

Celina og Tusse er blitt gode venner, og har planlagt å bo i samme hus i 350 år. Men så må familien flytte til et større hus. Hva skal Tusse gjøre da? Sammen klekker de to oppfinnsomme vennene ut en plan om at Tusse bare får bli med på lasset. Men det må for all del ikke mamma og pappa oppdage. Fra 3 år.

ISBN 978-82-530-3366-2
Innb. 179,-
Utkommer oktober

Dag Larsen og Inger S. Anfinsen (ill.)
Stakkars Ibsen

Katten Ibsen er Bobs beste venn. Da katten blir syk, er det bare Bob som våger å ta konsekvensen. Ibsen må til dyrlegen, og om Bob ønsker det aldri så sterkt – Ibsen kan ikke bli frisk igjen. Konkret og poetisk om den sterke tilhørigheten barn kan føle til et dyr. Ikke minst det ensomme barnet, i en familie der de voksne dyrker sin egen sorg. Fra 4 år. Utgitt med støtte av Norsk kulturfond.

ISBN 978-82-530-3263-4
Innb. kr. 199,-
Utkommet

Kristina Digman
Floras blomster

Oversatt fra svensk av Arne Ruste

Svensk billedboktradisjon på sitt beste. Forfatter og illustratør Kristina Digman lar Flora, en liten jentepusling, dele sin kjærlighet til vårens og sommerens blomster med leseren. Floras blomster er ingen egentlig flora, men en blomsterfortelling der leseren også kan hente kunnskap om vekstenes liv. Kristina Digman er blitt en yndling i Sverige, der hun ble tildelt Elsa Beskow-plaketten i 2005. Fra 3 år.

ISBN 978-82-530-3322-8
Innb. 199,-
Utkommet

Heikki Gröhn og Akin Duzakin (ill.)
Mika gjør feil

Mika skal kjøpe fisk for nabodamen, men fiskemannen er utsolgt for den fisken Mika skal ha. Han leter gate opp og gate ned etter en annen fiskebutikk, men uten hell. Mika har fryktelig lyst på is. Når han endelig våger seg hjem, hører han naboen fortelle mor om fisken og pengene som ble borte. En god samtalebok, illustrert med vakre, vare akrylmalerier, som gir ro rundt det som er en opprivende hendelse for en liten gutt. Fra 6 år.

ISBN 978-82-530-3244-3
Innb. 199,-
Utkommer september

Helena Bross
Politiet kommer

Oversatt fra svensk av Hanne Berg

Enkel lettlestbok med tekst i store bokstaver, korte setninger, og fargerike illustrasjoner på hver side. Omar og Aksel går "knask eller knep" på Halloween. Det er både hyggelig, og litt skummelt, for ikke alle de ringer på hos er like glade for besøk. Og da de ser en politibil, er de helt sikre på at den er ute etter dem …

ISBN 978-82-530-3282-5
Innb. 64 s. kr. 119,-
Utkommer september

Tiril V. Holter-Andersen
Polly-Esther og ønskemonsteret

Polly-Esther ønsker seg et monster som kan skremme dem som skremmer henne. Men å få det man ønsker seg, kan bli ganske annerledes enn man drømte om … Når monsteret slett ikke er kjempestort, men tvert imot bittelite, er det kanskje en annen som må være tøff? Vakre illustrasjoner med sødme og humor, hvor store og små lesere kan gå på monsterleting i bildene. Fra 6 år.

ISBN 978-82-530-3262-7
Innb. 48 s. kr. 179,-
Utkommet

Nina E. Grøntvedt
Hei, det er meg!

Oda forteller i overdådig direkte stil om livet med (plagsom) lillesøster Erle (kalt Erlend), bestevenninne (verdens beste) Helle og Helles storebror (utrolig teite) Stian. Om mamma og pappa og mystiske naboer og store fettere på vinterferiebesøk hos bestemor (verdens snilleste). Om forfatterbesøk av Arne Svingen og Stians irriterende lytting på DumDum Boys. Oda er midt mellom barn og ungdom, snøballkrig eller oppfinnsom kakebaking det ene øyeblikket, forelskelse (hun vet det ikke selv!) og refleksjon det neste. Dette er, med Odas egne ord, hva som hendte den vinteren hun ble glad i dem hun mislikte sterkt. Gjennom en rad humoristiske episoder endres Odas univers – eller er det hun selv som endres? Nina Grøntvedt har gjennomgått NBIs forfatterskole, og har hatt Helene Uri som veileder på denne boka. Gjennomillustrert med et mylder av forfatterens (dvs. Odas, og noen av Stians) egne tegninger. Et overflødighetshorn av en bok – lettlest og tankevekkende. Fra 10 år.
ISBN 978-82-530-3265-8
Innb. kr. 249,-
Utkommer august

Kari Woxholt Sverdrup
Tilfeldig engel

Da Anna er fjorten, forsvinner far. Han stikker av og lar Anna, mor og lillebror greie seg som best de kan. Å være fjorten og måtte flytte til et nytt sted kan være en utfordring i seg selv, men uten far, og med en kunstnermor som ikke lever et A4-liv, er Anna ekstra utsatt når hun kommer ny i klassen. Hvem kan hun ha tillit til? Hvem kan støtte henne når den stygge mobbesituasjonen uvegerlig oppstår? Anna er heldig, og nesten uten at hun vet det, er det en annen jente, som selv har vært utsatt, som velger henne til venn. Følsom og følelsesladd, om uforklarlig tiltrekning, og "forelskelsens uforklarlige veier". Fra 14 år.

978-82-530-3324-2
Innb. kr. 249,-
Utkommer august

Jon Ewo
Havfruer svømmer i mai

Ewo har skrevet om kjærlighet før. Men kanskje aldri så inderlig? Havfruer svømmer i mai handler om hvordan kjærligheten kan slå ned, uventet og uten forvarsel.

David, skoleflink og veltilpasset, opplever et lite jordskjelv da Cleo dukker opp, nærmest fra intet. Bilen hennes har brutt sammen, og Davids far lar henne jobbe med vedlikehold av familiens campingplass. Det roter til alle Davids planer. For om han begynner med å hate den voksne kvinnen, "havfruen" han ser svømme i den avsidesliggende badedammen, ender han opp med å elske henne hett og voldsomt. Det handler om den umulige kjærligheten mellom en gutt på 17 og ei jente på 29. Om frigjøring fra konvensjoner og fra bindingen til foreldre som selv har umulige forhold å skjule. De vet det er dumt. De vet at det kan være dødsdømt. Men hva skal to elskende gjøre?
978-82-530-3365-5
Innb. Kr. 249,-
Utkommer september

René Zografos (tekst og foto)
Bilgjetteboka

Ny, leken gjettebok fra fotograf og forfatter René Zografos' hånd. I fjor kom Dyregjetteboka. I årets bok er det biler og andre kjøretøy det skal gjettes på.

Etter samme mal som Dyregjetteboka, men i livligere layout, finnes bilder av 12 ulike fartøyer og kjøretøy, typiske og gjenkjennelige, med utfordringer for store og små, slik som brannbil og traktor, gravemaskin og trikk, fly og skip. Når oppgaven er løst, kommer en faktatekst om det kjøretøyet man har gjettet på. Fin å ta med på tur, i bilen eller på toget, eller til regnværsdager hjemme i stua. Fra 4 år.
ISBN 978-82-530-3325-9
Innb. kr. 199,-
Utkommer september

Sverre Sandnes
Politihunden Otto og klokketyven

Alle barn vet at politihunder gjør en viktig innsats i mange sammenhenger. Politihunden Otto er intet unntak. I denne boka formidler Sverre Sandnes, som selv er politimann, fakta om politihunder -- hvordan de trenes, og hva de kan brukes til. I tillegg får du historien om Otto som fanger en klokketyv. Illustrert med fotografier fra Politiets eget arkiv, og med muntre, hundekjærlige tegninger av Adele Granli.

ISBN 978-82-530-3337-2
Innb. 48 s. kr. 199,-
Utkommer september

Bjørn Arild Ersland
Fengslet en bok om å sitte inne
Asbjørn Jensen (foto)

I dag sitter ca. 440 unge lovbrytere under 25 år i fengsel. For noen kommer fengslingen som et sjokk, førstegangsforbrytere som ikke har regnet med at småkriminaliteten deres skulle få så alvorlige følger. Slik var det for "Jon", som fikk en dom på nesten to år. Bjørn Arild Ersland begynte å nøste opp Jons historie, og etter hvert bidrar ”Jon” selv med egne dagboksnotater om livet i fengselet. Om utestengning og tilpasning, om hierarkier og redsel for å bli straffet av medfanger for å ha "tystet". En autentisk beretning om å være fengslet, som ikke spiller på stor dramatikk, men viser en realistisk hverdagssituasjon for en gutt som lengter etter familien, og håper på en framtid utenfor fengselet. Underveis bidrar jurister, fengselsmyndigheter og andre med konkret faktastoff om strafferett, fengselsrutiner og oppfølging etter at straffen er sonet. Fra 12 år. Innkjøpt av Norsk kulturfond. Utgitt med støtte fra Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening

978-82-530-3286-3
Innb. kr. 249,-
Utkommet

A.J. Wood
Charles Darwin og Beagle-ekspedisjonen
Oversatt fra engelsk av Arne Ruste

Charles Darwin og Beagle-ekspedisjonen inneholder et vell av informasjon, dagboknotater, brev, beskrivelser av funn, med Darwins egne ord, og med observasjoner fra folk han møtte. Et praktverk med autentiske illustrasjoner for natur- og historieinteresserte i alle aldrer, laget over samme lest som Omnipax’ populære ”–ologibøker”.

ISBN 978-82-530-3276-4
Innb. kr. 229,-
Utkommet

Jon Ewo og Bjørn Ousland (ill.)
Film, død og kjærlighet

Hvem fant opp filmen? Dette ønsket Jon Ewo å utforske, og fant en utrolig historie, full av intriger, løgner, tyverier og direkte voldelig kamp. Den tyske oppfinneren Skladanowsky, amerikanske Edison og de franske brødrene Lumière står sentralt, men det er også en drøss andre oppfinnere som sent på 1800-tallet knivet om å gjøre framvisning av levende bilder til noe for allmennheten.

Ewo har, som med sine tidligere fagbøker, lagt en rammefortelling rundt dette spennende, albustikkende dramaet, der han selv har en svært aktiv gjesteopptreden. En historie som, uansett hvem som fikk hederen (derom strides de lærde den dag i dag) skapte et medium med stor påvirkningskraft. Boka er gjennomillustrert i farger. Fra 12 år. Innkjøpt av Norsk kulturfond. Utgitt med støtte fra Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening Utgitt med støtte av Norsk filminstitutt

978-82-530-3338-9
Innb. kr. 279,-
Utkommer september


Del denne pressemeldingen på: