Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Høstoffer
Tid for høstgrøss!
Av Bent Johan Mosfjell, 2. August 2010, kl. 22.51

Pressemelding fra Schibsted Forlag:

HøstofferSvensk krim er populært som aldri før og Mons Kallentoft er blant de forfatterne som virkelig lykkes. Serien om drapsetterforsker Malin Fors har vært en suksess fra første stund og nå kommer endelig bok nummer tre.

Høstoffer er en frittstående fortsettelse av den kritikerroste boken Midtvinterblod, som kom på norsk i 2008 – og oppfølgeren Sommerdøden, som lå mange uker på bestselgerlisten i fjor sommer.

I Høstoffer tar forfatteren oss med til slottet Skogså utenfor Linköping. Der blir den nye godseieren, en ung oppkomling av en forretningsadvokat, funnet død i vollgraven. Mistanken faller på de tidligere eierne – en høyadelig familie som neppe har solgt unna slektens arnested med glede. Malin Fors kaster seg over saken, men alt hun gjør farges av problemene hun sliter med. Hun har nettopp flyttet fra mannen sin og forholdet til tenåringsdatteren skranter. Dessuten drikker hun for mye og lever et heller utsvevende liv. Malin har mye til felles med den klassiske helten i skandinavisk kriminallitteratur. Likevel er hun noe helt for seg selv: En ung, sterk kvinne som forsøker å finne sin vei i livet.

Mons Kallentoft (født 1968) bor i Stockholm med familien sin. Hans debutroman, thrilleren Pesetas, vant Katapultprisen i 2000.

Du kan lese mer på forfatterens hjemmeside.


Del denne pressemeldingen på: