Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
I takt og utakt
Hva er det med ”søta bror”?
Av Bent Johan Mosfjell, 30. August 2010, kl. 21.46

Pressemelding fra Schibsted Forlag:

I takt og utaktHvorfor lykkes Fredrik Skavlan, men ikke Jas Gripen? Hvorfor elsker nordmenn IKEA, men kuttet forbindelsen til Telia? Hvorfor kan Sverige være med i EU og Norge i Nato, men ikke omvendt?

Dette og mye annet får du svar på i antologien I takt og utakt – Nye historier om Norge og Sverige. Boken, som markerer 50-årsjubileet for det svenske kultursenteret Voksenåsen, tar for seg små og store temaer i forholdet mellom Norge og Sverige. Her stilles blant annet spørsmålet om hvordan to land som samarbeider så godt, allikevel kan rote det til i de store prosjektene? Det handler også om kjærlighet over kjølen, språk, humor, kultur og idrett og mye annet som binder oss sammen.

En rød tråd gjennom boken er beskrivelsen av forskjellene mellom det å leve i Norge og Sverige, illustrert med noen av høydepunktene i livet fra vugge til grav. Hva skiller oss allerede ved fødselen? Hvordan feires nasjonaldagene, og hva lokker svensk ungdom til Norge og norske pensjonister til Sverige?

Blant bidragsyterne finner vi navn som Henning Mankell, Jan Erik Vold, Tomas von Brömssen, Thomas Hylland Eriksen, Madeleine Cederström, Beate Grimsrud, Per Egil Hegge og Lars Andersson.

Redaktører for antologien er Arne Ruth, tidligere sjefredaktør i Dagens Nyheter, og Björn Lindahl, korrespondent i Oslo for svenske medier i nesten 30 år.


Del denne pressemeldingen på: