Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Blodsbrødre
Brennaktuell krim fra Knut Lindh.
Av Bent Johan Mosfjell, 13. September 2010, kl. 20.44

Pressemelding fra Vigmostad & Bjørke:

BlodsbrødrePolitiførstebetjent Ulf Larsen kaster seg også i høst inn i kampen om krimleserne. Blodsbrødre, Knut Lindhs nye roman om politietterforskeren fra Follo og TV 2-reporteren Vibeke Holt, er brennaktuell: terrorisme, islamfrykt, etnisk rensing og vold mot kvinner danner bakteppet for etterforskningen av tre drap.

Boka innledes med at en somalisk asylsøker, en kurdisk drosjesjåfør og en serbisk flyktning blir dumpet på bygdene utenfor Oslo etter å ha blitt mishandlet og drept. I etterforskningsgruppen er teoriene mange: Er de drepte terrorister? Har et større bandeoppgjør startet? Eller er det fanatiske nasjonalister som står bak drapene?

Knut Lindh debuterte i fjor som krimforfatter med romanen Når den døde våkner, som fikk strålende omtaler, ikke bare av litteraturkritikere, men også av andre krimforfattere. Tom Egeland beskrev boka som "intenst spennende, velskrevet og sinnrikt konstruert", mens Kjell Ola Dahl uttalte at det var "en bok i beste Sjöwall & Wahlöö-tradisjon".

– I bøkene om Ulf Larsen gjenopptar Knut Lindh den skandinaviske tradisjonen med tidsaktuelle, samfunnskritiske krimromaner av høy litterær kvalitet, sier forlagssjef Per Bangsund i Vigmostad & Bjørke. – Også Blodsbrødre er stramt redigert i et lettlest og flytende språk. Dessuten er det mye finslipt ironi i denne boka, sier han.

Les 1. kapittel av Blodsbrødre her.


Del denne pressemeldingen på: