Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Kjempenes fall
Ken Follett er tilbake med en ny storslagen historisk roman.
Av Bent Johan Mosfjell, 28. September 2010, kl. 6.17

Pressemelding fra Cappelen Damm:

Kjempenes fallForfatteren bak suksessene Stormenes tid og Nålen er tilbake. Kjempenes fall er første bok i en planlagt trilogi om det tjuende århundre.Her følger vi skjebnene til fem familier fra Wales, England, Tyskland, Russland og USA gjennom en tid hvor verden rystes av den første verdenskrigen, den russiske revolusjonen og kampen for kvinnenes rettigheter.

Det tjuende århundre er i sin begynnelse. I Wales fyller Billy tretten år og har sin første arbeidsdag i gruva, som faren og bestefaren før ham. Men det ligger forandring i luften. Mange av gruvearbeiderne er blitt sosialister og ser med beundring på bolsjevikenes opprør i Russland. Her planlegger brødrene Grigori og Lev Peshkov å emigrere til USA, men et mord, en kvinne og en revolusjon gjør at ting ikke går helt som de hadde tenkt.

I London strever det konservative aristokratiet med å holde på sine privilegier. Samtidig er kvinnebevegelsen i fremmarsj, og den vakre lady Maud Fitzherbert er blant dem som kjemper for å få stemmerett. Under slike forhold er krigstrusselen ikke bare et onde. Folket trenger noe å samle seg om. Og mens nye allianser inngås, blir gamle brutt, og Mauds forhold til tyskeren Walter von Ulrich går harde tider i møte. Er deres kjærlighet sterk nok til å overleve en verdenskrig?

Ken Follett (f.1949) fikk sitt store gjennombrudd som forfatter med spionthrilleren Nålen i 1978. Denne moderne klassikeren har hittil solgt i omtrent 10 millioner eksemplarer. Av Stormenes tid er det solgt 18 millioner eksemplarer på verdensbasis. ,

Oversatt av Dag Heyerdahl Larsen /Kr 449,- /928 sider


Del denne pressemeldingen på: