Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Mitt liv med Saddam
Hun var Saddams elskerinne
Av Bent Johan Mosfjell, 12. September 2010, kl. 15.15

Pressemelding fra Schibsted Forlag:

Mitt liv med SaddamI mer enn 30 år holdt Saddam Hussein henne i et jerngrep. Det begynte med en het omfavnelse og endte med kniven på strupen. I denne boken forteller Parisoula Lampsos den utrolige historien om sitt forhold til den forhatte diktatoren.

Parisoula Lampsos treffer Saddam Hussein når hun akkurat har fylt seksten år. Året er 1968. Hun er datter av en gresk forretningsmann og dessuten utrolig vakker. Saddam fyller snart trettito år og er ny i det mektige Baathpartiet. De forelsker seg og dermed er hennes skjebne bestemt. Det lidenskapelige og kompliserte forholdet kom til å vare i 33 år, til tross for lange perioder der de to ikke hadde kontakt.

Saddam Hussein var en mann som ikke hadde noen motforestillinger mot å drepe egen familie. Hvorfor skulle han beskytte meg?
Parisoula Lampsos

Etter å ha levd i konstant dødsangst i hele sitt voksne liv lyktes Lampsos i å flykte fra Irak til Sverige på begynnelsen av 2000-tallet. Men først da Saddam ble hengt i 2006 slapp frykten taket. Nå lever hun tilbaketrukket et lite sted i Sverige.

Forfatter og journalist Lena Katarina Swanberg har intervjuet Parisoula Lampsos over lang tid og skrevet den gripende fortellingen om hennes dramatiske liv i skyggen av en fryktet diktator.

Bokdata:
Mitt liv med Saddam, ISBN 978-82-516-3613-1, ib. kr 339,-,


Del denne pressemeldingen på: