Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Valkyriene
En av Paulo Coelhos største klassikere på norsk
Av Bent Johan Mosfjell, 17. September 2010, kl. 19.11

Pressemelding fra Bazar:

ValkyrieneEtter 37 millioner solgte eksemplarer av Alkymisten foreligger endelig en av Paulo Coelhos største klassikere på norsk.

Hvorfor ødelegger vi det som betyr mest for oss? Dette er spørsmålet Paulo Coelho må stille seg når han konfronteres med sin egen fortid i romanen Valkyriene.

Sammen med kona Chris legger han ut på en reise gjennom den brennhete Mojave-ørkenen. Det blir en reise preget av tvil, fristelser og fortvilelse – helt til de møter de underlige valkyriene. De gir Coelho tilbake troen på kjærligheten - og mot til å møte sin egen skytsengel.

I Valkyriene forteller Paulo Coelho ærlig og åpenhjertig om sin kamp mot frykten og tvilen på seg selv. Det er også en historie om to mennesker som strever med å forstå hverandre. Men mest av alt er det et kraftfullt budskap om å forsone seg med fortiden og ha tro på fremtiden. For først når vi greier å erkjenne og akseptere våre sterke og svake sider er vi i stand til å forandre verden.

Valkyriene, skrevet i 1992, var en bok langt forut for sin tid, men kobles nå til rådende sosiale verdier som individuell frihet og global forandring. Coelho selv innrømmer at det var en vanskelig bok å skrive, da den tvang ham til å ta et oppgjør med seg selv. I dag anses boken som en av søylene i Coelhos forfatterskap, og boken utgis nå på over 20 språk.

Valkyriene viser igjen hvorfor Coelho er en av de mest inspirerende forfattere av vår tid.

Paulo Coelho (f. 1947) er en av historiens mest leste forfattere, med en enestående evne til å stadig finne nye temaer for sine bøker. Utallige lesere verden over forteller om hvordan bøkene hans har gitt livet deres en helt ny kurs. Over 2,5 millioner mennesker følger ham daglig på Facebook, han er kåret til en av de 140 mest innflytelsesrike personene på Twitter og bloggen hans leses av over en halv millioner mennesker hver måned. Hans aller siste roman, O’Aleph, gikk i august rett inn på førsteplass i Brasil, den lanseres på norsk høsten 2011. Også her i Norge har Coelho en betydelig leserskare, og hele førsteopplaget på 12 000 av hans populære årsplanlegger ble forrige uke utsolgt fra forlaget i løpet av 24 timer.

Les hva forlagssjef Øyvind Hagen sier om sitt forhold til Paulo Coelho.

Blogg: http://paulocoelhoblog.com
Hjem: www.paulocoelho.com
Twitter: http://twitter.com/paulocoelho
Facebook: http://www.facebook.com/paulocoelho

Paulo Coelho:
Valkyriene
Oversatt av Kari og Kjell Risvik
ISBN 9788280873521
Kr 299,-


Del denne pressemeldingen på: