Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Alltid Andrea
Overraskende og medrivende ungdomsroman av Tor Fretheim.
Av Bent Johan Mosfjell, 9. Oktober 2010, kl. 21.39

Pressemelding fra Cappelen Damm:

Alltid AndreaTor Fretheim: Alltid Andrea

Alltid Andrea er en fasinerende bok som sitter i lenge etter endt lesning.

Denne originale og medrivende ungdomsromanen starter med en skolebrann. Andrea står og betrakter brannen et stykke unna. Vi skjønner etter hvert at brannen er påsatt og at Andrea har hatt noe med dette å gjøre. Men hvem er egentlig Andrea? Litt etter litt blir vi kjent med en uvanlig ung gutt, og et sammensatt menneske med mange hemmeligheter, som prøver å finne ut av tilværelsen. Livet er ikke alltid slik det ser ut ved første øyeblikk. Det kan rett og slett være helt omvendt eller annerledes.

Tor Fretheim (1946) har skrevet en rekke bøker for barn og unge lesere og noen for voksne. Mange av bøkene er oversatt til andre språk. Han debuterte i 1982 med Markus kjenner ikke Supermann. Tor Fretheim har mottatt flere priser både her og i utlandet, bl.a. Aschehougprisen og Kritikerprisen. Hans forrige ungdomsroman, Ingen ild tenner stjernene, kom i 2008, til strålende kritikker. Fretheim er bosatt i Oslo.

Sagt om Ingen ild tenner stjernene (2008):

"Teksten er poetisk, uten bruk av unødvendige ord. Fretheim får sagt mye mellom linjene. En sterk historie. Vond og vakker på samme tid. Ingen vil kunne lese denne boken uten å bli grepet."
Hilde Bjørhovde, Aftenposten

"Fretheim mestrer det poetiske språket til fingerspissene, besitter en unik bildeskapende evne, og vekker ekte følelser uten å appellere til billige tårer."
Heidi Sævareid, Vårt Land

Fra 14 år


Del denne pressemeldingen på: