Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Engasjement og begerklang
Jan Thomas Kobberrød om Studentersamfundet i Trondhjem 1910–2010
Av Bent Johan Mosfjell, 14. Oktober 2010, kl. 19.39

Pressemelding fra Tapir Akademisk Forlag:

Engasjement og begerklangVi har gleden av å informere dere om vår nye utgivelse Engasjement og begerklang. Studentersamfundet i Trondhjem 1910–2010. Forfatter er Jan Thomas Kobberrød.

I 2010 feirer Studentersamfundet i Trondhjem 100-årsjubileum. Denne boken forteller den mangfoldige historien om Samfundet – de mange opp- og nedturene, steile politiske fronter, de sterke personlighetene, den evige økonomiske krisen, krig, ordensvesen og gjengliv.

I dag forbinder vi gjerne Samfundet med den runde, røde bygningen ved Nidelvens bredd – men i starten handlet Samfundet om medlemsmøtene, hvor studenter ved Norges Tekniske Høgskole og Trondheims akademikere møttes til debatt og underholdning på lørdagskveldene. Samfundet flyttet inn i det runde røde i 1929, og det har siden vært rammen for Samfundets liv. I 2010 kjenner mange av oss Samfundet som et utested – men det har også eget symfoniorkester, teater og ordensvesen. Over 1200 aktive medlemmer på dugnad driver et kulturhus med rom for mange slags aktiviteter.

På Samfundet lever historien i veggene. Pulserende, roterende og stadig like inspirerende vil Huset alltid være kjennetegnet av innsatsvilje og dugnadsånd. Og til tross for alle endringene opp igjennom årene, opprettholdes fortsatt ordene til den første formannen ved Samfundet, Edgar B. Schieldrop:

Høiskolen vil gjøre dere til studerende. Vi, Samfundet, vil gjøre dere til studenter.

Jan Thomas Kobberrød (f. 1973) har doktorgrad i historie fra NTNU, og er førsteamanuensis i historie ved Høgskolen i Vestfold. Han har tidligere utgitt boken Bergingeniørutdanning i Norge gjennom 250 år

Boka har stort format og er rikt illustrert med bilder - en flott gavebok.


Del denne pressemeldingen på: