Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Fatimas hånd
Ny mektig roman fra forfatteren av Havets katedral.
Av Bent Johan Mosfjell, 3. Oktober 2010, kl. 7.36

Pressemelding fra Bazar Forlag:

Fatimas håndI 2008 nådde han hjertet til lesere over hele verden. 4 millioner lesere og kritikere i 40 land elsket historien om Arnau og hans liv i middelalderens Barcelona. I Norge gikk han rett inn på 1. plass, og har siden solgt 100 000 eksemplarer.

Nå er han tilbake med en historie som trollbinder fra første side.

Andalusia 1568. Etter årevis med undertrykkelse gjør de spanske muslimene opprør mot sine kristne undertrykkere. Blant opprørerne er den unge Hernando, sønn av en maurisk kvinne og presten som voldtok henne. Men opprøret utvikler seg snart til en blodig religionskrig, der begge parter begår grusomme overgrep. Hernando, som på grunn av sitt opphav blir mistrodd av både muslimer og kristne, ser det som sin livsoppgave å skape harmoni og toleranse mellom de to kulturene.

I Fatimas hånd fører Falcones oss inn et fascinerende Andalusia ved et vendepunkt i europeisk historie. På et dramatisk bakteppe forteller han en mektig historie spekket med eventyr, lidenskap, intriger, kjærlighet, forræderi og møysommelig historisk rekonstruksjon.

"Bedre enn Havets katedral." El Periódico de Catalunya.

Ildefonso Falcones har med sine romaner Havets katedral og Fatimas hånd inntatt plassen som Spanias mestselgende historiske forfatter noensinne. Fatimas hånd har alt solgt i over 500 000 eksemplarer bare i hjemlandet. Falcones har mottatt en rekke litterære priser, både i Spania og i andre land. Han praktiserer fortsatt som advokat i Barcelona.

Ildefonso Falcones:
Fatimas hånd
Oversatt av Kari og Kjell Risvik
ISBN 9788280873361
Kr 399,-


Del denne pressemeldingen på: