Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Hodet ved døra
Ny spennende kriminalhistorie fra Tor Edvin Dahl
Av Bent Johan Mosfjell, 14. Oktober 2010, kl. 20.03

Pressemelding fra Cappelen Damm:

Hodet ved døraHodet ved døra
Tor Edvin Dahl

«Mandag 24. januar 1970 lå et avskåret menneskehode rett utenfor døra inn til rommet jeg hadde leid på fjellstua øverst i Tanadalen." Tyve år etter tar fortida igjen den unge forfatteren en dag han er på vei ut av en bokhandel midt i Oslo. Og sammen med fortida – den skremmende uhyggen.

Det lå på siden, med det høyre øret ned mot tregulvet, som om det lyttet etter signaler fra mørket under. Det tømmerbygde huset, med sine nakne gjesterom, sin respatexkafé og sine smale ganger, lå innpakket i vintermørket utenfor.

Hodet er det første den unge forfatteren ser når han kommer ut fra rommet sitt på fjellstua. Han er i Finnmark for å skrive en bok om samene. Drapet gjør vintermørket enda mørkere i den lille bygda der han bor.Mange år senere vender marerittet tilbake - denne gang midt i storbyen.

Tor Edvin Dahl (1943) er født i Oslo, men bor for det meste på Blefjell og i Frankrike. Han debuterte han med novellesamlingen En sommer tung av regn i 1968. Dahl har utgitt en rekke romaner, krim, barnebøker, lærebøker, sakprosalitteratur, hørespill, teaterstykker, fjernsynsserier og han er en ivrig spillentusiast.


Del denne pressemeldingen på: