Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Nesten til stede
Bjørn Olav Nordahl debuterer.
Av Bent Johan Mosfjell, 16. Oktober 2010, kl. 23.48

Pressemelding fra Gyldendal:

Nesten til stedeBjørn Olav Nordahl: Nesten til stede
Debutant

Det er den høsten alt går galt. Strømsgodset rykker ned, han må gå med grønn dress og slips og mor introduserer soyapølser. Nesten til stede er historien om å stå med ett bein på hver side av Drammenselva, ett i adventistkirka og ett blant betongen i Berget Borettslag på Tangen.

Litt om boken:
Han er fjorten år, tror kanskje på Gud, går med avisen tidlig om morgenen og elsker Drammen og Strømsgodset og Drafn. På vei hjem fra skolen blir han banket av Henki og gjengen hans. Bjørnar prøver så godt han kan å være adventist, vegetarianer og omskåret. Han får ikke lov til å spille fotball og bandy på lørdager eller spise wienerpølser fra A. Braathen. Det er vondt å vokse opp, men det finnes noen gleder. Bl.a. den merkelige følelsen som fremkalles av en pike med skulderlangt, rødt hår og en fregne ved den ene munnviken. Så blir Bjørnar sendt på internatskole.
Nesten tilstede er historien om en oppvekst utenom det vanlige, og om en gutt som til slutt tvinges til å ta et valg.

Litt om forfatteren:
Bjørn Olav Nordahl (f. 1963) født på Tangen i Drammen, nå bosatt i Mjøndalen. Han har vært gravejournalist i Dagens Næringsliv i tretten år. Mottatt fem SKUP-diplomer og Den store journalistprisen, som deles ut av Norsk Presseforbund og er en av de fremste av utmerkelsene for god norsk journalistikk. Har tidligere utgitt dokumentarboken Ran (2007).


Del denne pressemeldingen på: