Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Sagakongene
Ny bokserie: Friske blikk på de norske sagakongene
Av Bent Johan Mosfjell, 25. Oktober 2010, kl. 19.55

Pressemelding fra Spartacus:

Nå får hver sagakonge sin biografi

Harald HårfagreForlagene Saga Bok og Spartacus lanserer nå de to første bindene i en unik satsing: Basert på egen forskning og fortolkning leverer en rekke norske historikere korte og velskrevne biografier om mennene i den norske kongerekken, fra Harald Hårfagre til Sigurd Jorsalfare. Serien heter Sagakongene, og det vil komme to nye, frittstående bind hvert halvår.

Serien åpnes selvsagt med biografien om ham som samlet riket, den sagnomsuste Harald Hårfagre, skrevet av Torgrim Titlestad.

Halvor Tjønn tar for seg den største eventyreren av dem alle; Harald Hardråde. Med sine bedrifter i Russland, Bysants og Afrika og sine voldsomme militære ambisjoner, var han en spektakulær skikkelse.

Harald HardrådeDette er fantastiske fortellinger fra virkeligheten, som gir nye og medrivende blikk på de første norske kongene. Serien er ikke bare ideell for elever som skal skrive særoppgave, den er en gave til alle som er opptatt av norsk historie.

Siktemålet er å skrive for et bredt publikum, lett tilgjengelig for lesere uten særlige forkunnskaper", opplyser sjefsredaktør Frode Molven i Spartacus Forlag. “Sagaene er kommet litt i bakgrunnen i våre dager. Derfor vil vi bruke moderne fortellere og forskere til å fortelle dem på nytt. Nå skal sagaenes kilder forenes med moderne forskning,” sier Molven.

Det skal bli velskrevne fremstillinger av forfattere som har både fagkunnskapen og evnen til formidling,” sier Bård Titlestad, redaktør i forlaget Saga Bok.


Del denne pressemeldingen på: