Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Samtaler med meg selv
Personlig av Nelson Mandela
Av Bent Johan Mosfjell, 16. Oktober 2010, kl. 18.07

Pressemelding fra Cappelen Damm:

Samtaler med meg selvHer får leseren tilgang til den private mannen bak den offentlige skikkelsen – fra brev som ble skrevet i de mørkeste stundene under Mandelas tjuesju år i fangenskap, til utkastet til en ufullført oppfølger til Veien til frihet.

Samtaler med meg selv
Av Nelson Mandela
Oversatt av Kirsti Vogt

«I virkelighetens verden forholder vi oss ikke til guder, men til vanlige mennesker som oss selv: menn og kvinner som er fulle av selvmotsigelser, som er stabile og omskiftelige, sterke og svake, berømte og beryktede.» Nelson Mandela
Nelson Mandela er en av vår tids mest inspirerende og ikoniske skikkelser. Etter at han hele livet har satt pennen mot papiret for å dokumentere tanker og hendelser, lidelser og seire, har han nå åpnet sitt personlige arkiv, som gir et enestående innblikk i hans bemerkelsesverdige liv.

På disse sidene er han verken et ikon eller en helgen. Her er han som deg og meg. Han tar notater og drodler under møter, noterer ubehagelige drømmer i bordkalenderen han hadde i cellen på Robben Island, skriver dagbok mens han er på flukt under kampen mot apartheid i begynnelsen av 1960-årene eller snakker med venner i nesten sytti timers opptak av samtaler.

Samtaler med meg selv er en personlig reise fra en gryende politisk bevissthet til en inspirerende plass på verdensscenen, en sjelden anledning til å tilbringe tid sammen med mennesket Nelson Mandela og hans egen stemme – direkte, tydelig og privat.

Video En kort dokumentarfilm kan sees på Nelson Mandela Foundations nettsider:
The rights are owned by Imani Media


Del denne pressemeldingen på: