Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Smuss
Svensk suksessforfatter inntar Norge.
Av Bent Johan Mosfjell, 15. November 2010, kl. 22.26

Pressemelding fra Bokforlaget:

SmussDen tidligere SVT-krimreporteren Katarina Wennstam har gjort stor suksess i Sverige med krimtriologien om aktor Madeleine Edwards. Forfatteren setter fokus på ulike mannsdominerende miljøer og i Smuss, retter hun oppmerksomheten mot rettsvesenet.

SMUSS er den første boken til den kritikerroste forfatteren som oversettes til norsk. Boken la seg rett inn på første plass på bestselgerlistene i nabolandet og har solgt over 180 000 eksemplarer.

−Det skjer mye spennende på krimfronten i Sverige om dagen, sier Tom Isachsen, daglig leder i Bokforlaget. −Vi har gleden av å presentere Wennstam som har gjort stor suksess og har satt dagsorden i nabolandet. Hun har en unik penn og gjennom triologien presenterer hun maktmisbruk gjennom ulike sfærer som filmbransjen, i politiet og rettsystemet, legger han til.

Om Katarina Wennstam
Etter flere år som krimreporter fra SVT, begynte Wennstam å skrive om alt hun opplevde fra ulike rettssaker og overgrep. Drivkraften er hennes brennende engasjement for volden hun opplevde i de ulike miljøer. Hun har mottatt en rekke priser for både sine tv‐ reportasjer og bøker. I dag er hun forfatter på heltid, men holder også en del foredrag og skriver kronikker. Triologien består av Smuss, Dödergök og Alfahannen.

Om SMUSS:
De er det perfekte ekteparet: Rebecca er sjef for et aktualitetsprogram i TV, Jonas er jurist med medietekke. De har to vakre barn, et fantastisk hjem og hver sin lovende karriere. Da tidenes svenske traffickingsak kommer for retten blir Jonas bedt om å kommentere rettsaken for TV. Ingen vet at Jonas er involvert i saken på mer en et vis. Bak den velykkede fasaden aner Rebecca at alt ikke er som det skal være, men hun fornekter alt som ikke passer inn i bildet av den perfekte familien. Gradvis tvinges hun til å innse sannheten om sin mann, ekteskapet deres og seg selv.

Smuss er en spenningsroman og et familiedrama. Romanen er et sterkt innlegg i debatten om trafficking og sexkjøp. Smuss skildrer en virkelighet som finnes like utenfor hjemmene våre, der kvinner er en salgsvare, og der domstolene velger å se en annen vei.

Smuss, gis ut av Bokforlaget. Forlaget ble stiftet i 2009 av Tom Isachsen, Marius Lund og Kenneth Andersen. Forlaget holder til i Stavanger.


Del denne pressemeldingen på: