Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Ultima Thule
Historien om de arktiske områdene.
Av Bent Johan Mosfjell, 15. November 2010, kl. 22.22

Pressemelding fra Schibsted Forlag:

Ultima ThuleUltima Thule - Oppdagelsesreiser i Arktis

Av Matti Lainema og Juha Nurminen

Noen vendte hjem i triumf og ble foreviget i historiebøkene – andre gikk under i isødet.

Dette er historien om oppdagelsene av de arktiske områdene, fra oldtiden helt frem til åpningen av Nordvest- og Nordøstpassasjen og erobringen av Nordpolen.

Det begynte med grekeren Pytheas som omkring 320 f.Kr. foretok en reise nordover, til Thule, et sted med islagt hav og midnattssol. For mer enn tusen år siden seilte vikingene til Kolahalvøya og Kvitsjøen, dro videre til Island og oppdaget Grønland og Vinland. Siden har mange andre heltemodige ekspedisjoner fulgt i deres kjølvann.

Ultima Thule er en praktbok i stort format som vil begeistre og fascinere historieinteresserte så vel som de som er spesielt opptatt av Arktis. Boken er gjennomillustrert med historiske bilder og fantastiske kart hentet fra Europas fremste museer.


Del denne pressemeldingen på: