Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Fabelprisen 2010 til Lars Mæhle
For hans roman ”Landet under isen”.
Av Bent Johan Mosfjell, 25. Desember 2010, kl. 22.52

Pressemelding fra Samlaget:

Lars MæhleFabelprisen 2010 tildeles Lars Mæhle for hans roman Landet under isen, utgitt på Det Norske Samlaget i 2009.

Boken er en drivende spennende fantasyroman, preget av tradisjonelle elementer innen denne sjangeren, men også av enkelte friske grep fra forfatterens side. Skildringen av industristedet på Vestlandet der mye av handlingen foregår, og hvordan det gradvis blir preget av ondskapen som sprer seg fra fantasiriket under isen, er spesielt vellykket. Også krim-elementene som driver fortellingen framover og en belysning av de store verdensreligionene bidrar til å heve denne boken over gjennomsnittet. ”Landet under isen” er en interessant og medrivende dannelsesroman, og et flott eksempel på bølgen av fantastisk litteratur for barn og ungdom som har begynt å gjøre seg gjeldende i Norge de senere årene.

Fabelprisen er en årlig utmerkelse som gis til beste norske litterære verk innen fantastisk litteratur utgitt i foregående år. Prisen utdeles av foreningen Fabelprosaens Venner, som arbeider for å fremme den fantastiske litteraturen i Norge.

Bilde fra forlaget.


Del denne pressemeldingen på: