Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Brottsjøer
Ny oversatt roman av Claudie Gallay
Av Bent Johan Mosfjell, 13. Februar 2011, kl. 19.22

Pressemelding fra Oktober:

BrottsjøerClaudie Gallay
Brottsjøer
Oversatt av Kjell Olaf Jensen

ROMAN IB. KR. 379,- | ISBN: 978-82-495-0717-7

En ung kvinne skal bo noen måneder i en landsby på Normandies forblåste kyst. Hun har nylig mistet sin kjæreste og har tatt et engasjement for å observere sjøfugl ute på klippene for et ornitologisk forskningssenter.

Landsbyen er et lite samfunn som tiden har løpt fra, et sted for minner og glemsel. En dag dukker en annen fremmed opp, og Lambert er en mann som vekker de gamles uro og mistenksomhet. Han virker merkelig kjent på stedet. Gamle Nan, som har mistet forstanden, kaller ham Michel da hun møter ham på stranden. I kafeen spekuleres det. Det er Lili som driver den, og ved et bord for seg selv sitter hennes nokså senile mor hver dag og lytter.

Brokker av en gammel historie kommer frem. Den unge kvinnen begynner å grave og spørre. Lambert presser også på for å få vite. Gradvis og veldig mostrebende gir landsbyen slipp på sine hemmeligheter.

Brottsjøer skriver frem en stor fortelling om lidenskap og hat, kjærlighet og død.

Gå ikke glipp av Brottsjøer! … Jeg er mørbanket og lykkelig.” L’EXPRESS

Claudie Gallay er født i 1961 Bourgoin-Jallieu i Rhone-Alpene i Frankrike, og bor i dag i Provence. Hun debuterte som forfatter i 2001 med romanen L´Office des vivants. Brottsjøer (orig. Les Déferlantes, 2008) er hennes femte roman og ble en stor bestselger i Frankrike. Den ble tildelt Prix de Elle, og er solgt til ti land. Filmrettighetene er solgt til TF1 International.


Del denne pressemeldingen på: