Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Første kvinne rundt jorden alene
Naomi James på tur.
Av Bent Johan Mosfjell, 13. Februar 2011, kl. 19.03

Pressemelding fra Flyt Forlag:

Første kvinne rundt jorden aleneFørste kvinne rundt jorden alene
Forfatter: Naomi James

«Bare tre vendinger til venstre, så en til høyre og hjem kjære hjem.»

Slik beskriver en venn av Naomi seilasen hun skal legge ut på. Den samme vennen har lånt henne en seilbåt på hele 53 fot, og som egentlig er ment for et mannskap på ti. Naomi kommer fra en sauefarm i New Zealand, er 28 år og har knappe to års erfaring med seilerlivet - hun har aldri håndtert en båt alene. Og hun har én måned på seg til å forberede seilasen.

Det hele høres for vanvittig og hasardiøst ut til å være sant. Hva får en helt uerfaren seiler til ville dette og til å tenke at dette kan jeg klare?

Og hva med menneskene rundt henne, erfarne seilere som tydeligvis også synes det er en god ide? Det bor noen fantastiske krefter i oss mennesker, eller i alle fall i noen av oss. Naomi viser dette til fulle, der hun tør og der hun gjennomfører. Det er ikke enkelt - men det er en fantastisk beretning hun gir oss om sin seilas jorden rundt - alene!

Naomi er i dag filosof og har tatt en doktorgrad på Wittgenstein og bor i Irland.

ISBN 978-82-92465-80-6


Del denne pressemeldingen på: