Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Fra Kings Bay til Kongens bord
Frank Rossavik har skrevet historien om SV.
Av Bent Johan Mosfjell, 6. April 2011, kl. 19.07

Pressemelding fra Spartacus:

SV - Fra Kings Bay til Kongens bordSV - Fra Kings Bay til Kongens bord

Frank Rossavik forteller historien til Norges mest fargerike parti!

Dette er en fengslende beretning om kald krig, utenrikspolitikk og forholdet til storebror Ap. Mange vittige anekdoter og skarpe analyser i Rossaviks velkjente lakoniske stil.

Om kvelden 20. august 1963 feller Finn Gustavsen fra SF Einar Gerhardsens regjering på direktesendt fjernsyn. Kings Bay-krisen gjør Gustavsen og det lille, ferske partiet landskjent.

Dette er historien om Sosialistisk Folkeparti og Sosialistisk Venstreparti fra begynnelsen til og med partiets fire første år i regjering. Den handler om de store stridstemaene i etterkrigstidens Norge: lampen mot Nato og atomvåpen, avstemningene om EF og EU, og spørsmål om fordeling, olje og miljø. Men også om indre kamper om forståelsen av sosialistisk ideologi og kommunismen i Øst-Europa.

Boken kaster nytt lys over sentrale aktører som Berge Furre, Hanna Kvanmo, Erik Solheim og Kristin Halvorsen. Samtidig kommer en rekke andre markante personer frem, folk som ikke er like godt kjent, men som har spilt viktige roller i partiets liv.

Landets mest fargerike parti har opplevd splittelse og samling – og har mer enn én gang stått på avgrunnens rand. Partiets historie er full av seirer og nederlag, men også av både frivillig og ufrivillig humor.

Frank Rossavik er journalist og forfatter. Han var tidligere samfunnsredaktør i Morgenbladet, og journalist og kommentator i Bergens Tidende fra 1996 til 2008. Før den tid har han blant annet vært pressesekretær i SV (1988-90) og informasjonssjef i Europabevegelsen i Norge (1992-95). Rossavik er statsviter med bachelor fra Universitetet i Bergen og master fra CERIS i Brussel. Han har tidligere gitt ut tre kritikeroste bøker. For biografien om Einar Førde fikk han Brageprisen i 2007.


Del denne pressemeldingen på: