Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Hva er et navn?
Ivar Utne med en oppdagelsesreise i navnenes historie!
Av Bent Johan Mosfjell, 6. April 2011, kl. 18.05

Pressemelding fra Pax:

Hva er et navn?Ivar Utne: Hva er et navn?

Skal du gi barnet ditt navn? Lurer du selv på å skifte etternavn? Her får du vite hva som er de vanligste fornavnene nå, og vil forstå mer om hva som påvirker oss når vi skal gi barna våre navn eller velge hvilket etternavn de og resten av familien skal ha. Boka tar også for seg de mange innvandrernavnene, og gir glimt av samisk navneskikk. Mange tenker nok at etternavnet vårt ofte kan fortelle noe om hvor familien kommer fra, men tenker ikke at det samme gjelde fornavnet. Det går faktisk an å gjette på hvor Kanutte, Emerense, Jentoft og Nottov har sommerhus.

Navnet ditt kan fortelle mer om bakgrunnen din enn du selv er klar over. Navnet ditt kan raskt avsløre både dine foreldres drømmer og forhåpninger og familiens sosiale og geografiske bakgrunn. Navn kan være ganske anonyme eller de kan fortelle en liten historie i seg selv.

ISBN: 9788253033846


Del denne pressemeldingen på: