Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Svensk påskekrim
Ny årstidskrim fra Mons Kallentoft
Av Bent Johan Mosfjell, 6. April 2011, kl. 18.35

Pressemelding fra Schibsted Forlag:

VårlikVårlik er et av høydepunktene blant årets påskekrim. Dette er fjerde bok i den populære svenske serien om drapsetterforsker Malin Fors. Romanene er blitt en stor internasjonal suksess og er solgt i en million eksemplarer i 14 land. Snart kommer serien ut på engelsk, russisk og koreansk.

Ondskapen står sentralt i Vårlik som åpner med en hjerteskjærende scene: Vårsolen skinner over Linköping og de vinterbleke menneskene som har våget seg til uteserveringene rundt torget. Noen svaler kretser over dem, fargerike tulipaner lyser fra bedene og en mor med to små barn går mot minibanken.

Men plutselig rives idyllen i filler av en kraftig eksplosjon og etterforsker Malin Fors er på vei til et syn hun aldri kommer til å glemme. Knust glass og ødelagte blomster over alt. En liten barnesko. En due som pikker i noe rødt i den øredøvende stillheten …

"Lesefest for den som liker spenning."
Norra Västerbotten

Mons Kallentoft (f.1968) bor i Stockholm med familien sin. Den første boken om Malin Fors, Midtvinterblod, ble raskt en bestselger da den kom ut i Norge i 2008, og suksessen fortsatte med Sommerdøden i 2009 og Høstoffer i 2010. Forfatteren skriver nå på en femte bok i serien; Den femte årstid som trolig kommer på norsk i 2012. Du kan lese mer om Mons Kallentoft og bøkene hans på hans egen hjemmeside: http://www.monskallentoft.se/

Bokdata:
Vårlik, ISBN 978-82-516-3622-3, oversatt av Nina M. Due, ib., 491 s., kr 369,-, i salg 6. april.


Del denne pressemeldingen på: