Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Glemte minner
- En fascinerende slektssaga fra Sogn og Fjordane
Av Bent Johan Mosfjell, 28. Juni 2011, kl. 11.05

Pressemelding fra Forlaget Norske Bøker:

Glemte minnerGlemte minner
Rannveig Marit Mindresunde

Det hele begynte da Rannveig Marit Mindresunde som barn fant en vakker sølvskei i jorden, bare noen titalls meter fra familiens gamle stue fra 1800-tallet. Etter denne hendelsen visste hun at en historie ventet på henne. En varm dag i juli 2009 kom skjebnen til henne.
Det hun fant var hennes egen historie på godt og vondt. Sorg båret gjennom generasjoner før henne, minner som brått var blitt borte.

I ”Glemte minner” får leseren ta del i de stillestående sekundene mellom liv og død, og den videre kampen mot fortielse og anger. Romanen er basert på en sann historie om forsiktig kjærlighet, dyp sorg og evig tilhørighet. En bok om det å ikke få leve, men likevel sette varige spor.
Sist, men ikke minst er ”Glemte minner” en hyllest til fortellingens kvinner, en høyt elsket gård og en dal som alltid vil ha en spesiell plass i forfatterens hjerte. Det er en bok som omfavner sommeren, og fanger de dyrebare øyeblikkene i blomsterengene. En slektssaga som krysser grenser selv etter døden og som viser oss hvor verdifullt livet er.

Deler av handlingen er lagt til norgeshistoriens største naturkatastrofe, Lodalsulykkene i 1905 og 1936. De to ulykkene tok 135 menneskeliv og forandret et bygdesamfunn for alltid. Forfatterens egen oldemor var minutter unna døden i den første ulykken, bestemoren hennes fylte 22 år den dagen da fjellet på ny bestemte seg for å utslette en hel dal, og alt de hadde kjært. Nettopp denne hendelsen fører bokas hovedpersoner ut på en fascinerende vei mot sannheten, og sammen finner de det rette svaret.


Del denne pressemeldingen på: